15 Lip 2010, 19:57
Osobiście jeśli miałbym dać tyle kasy na aparat to nie kupiłbym ani tego ani tego.
Dlaczego? Mimo dużej matrycy nie mają tak na prawdę wiele funkcji. Polecam Ci rozejrzeć się za czymś takim jak Pentax X70 lub jeśli uda Ci się wyrobić z kasą to X90. Jest to już jeden z bardziej zaawansowanych kompaktów, oferujący ciekawe funkcje, 26X zoom, bardzo dobra optyka, dużo możliwości własnych ustawień, jest przede wszystkim wytrzymały no i poręczny. Używam go już chwilkę i jedyne co mogę powiedzieć to jak dla mnie mógłby mieć lepszy wygląd ale to kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje. Poza tym to hmm może jeszcze Fuji S2500HD również dobry aparat, z dobrą optyką. Nie jest wprawdzie porównywalny do Pentaxa ale jest co najmniej dobry no i tańszy. No i bez porównania nawet z wyrobami aparatopodobnymi typu Benq czy Kodak. Z nimi dwoma miałem styczność dłuższego przetestowania stąd stwierdziłem że jeżeli mogę to się wypowiem.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."