REKLAMA
Witam. Auto będę kupować nie wcześniej jak w czerwcu 2016, ale już na ten moment chciałbym się zorientować na jakie modele mogę sobie pozwolić.
Budżet: najlepiej jakby z opłatami zamknęło się w 17k zł. Jeśli coś będzie mega pewne to nawet można do 20tyś nagiąć.
Samochód preferowałbym w benzynie i gaz chciałbym sam założyć, ostatecznie już z założoną instalacją.
Przebiegi roczne, powinny w 20kkm się zamknąć.
Samochód obowiązkowo musi posiadać klimatyzację, oraz szyby elektryczne (przynajmniej przód). Xenony, skórzana tapicerka bardzo mile widziana. Wolałbym skrzynię manualną, z obawy przed problemami jakie mogą zdarzyć się automatowi.
Z racji tego, że to będzie wspólny zakup z narzeczoną, ona postawiła jeden warunek: MUSI to być sedan (liftback, duży hatchback), byle nie kombi.
Będzie to auto dla młodego małżeństwa
Lubię szybko przyspieszać spod skrzyżowania, ogólnie szybką jazdę samochodem. Dlatego chciałbym auto z minimum silnikiem 130-konnym, ale ze względu na opłaty nie chciałbym przekroczyć pojemności 2000cm3.
Typy:
Audi A4B6 1.8T - Auto które najbardziej podoba się narzeczonej, mi również podchodzi Oglądając tą ofertę w tym momencie mam ochotę mieć ten samochód:
[link do oferty na Allegro wygasł]
BMW e46 - auto ładne, uważam za dobry wybór.
Volkswagen Passat B5FL - całkiem sporo tego w tej cenie.
Lexus IS200 - przez długi czas myślałem o tym aucie i również brałbym pod uwagę
Oczywiście chciałbym auto z jak najmniejszą przeszłością wypadkową itp. (Ale czy to możliwe znaleźć taki egzemplarz?)