REKLAMA
Witam,
Na początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi pasjonatami na forum. Podziwiam wiedzę wielu z Was na temat wielu modeli aut, sam niestety takowej nie posiadam - stąd moja obecność tutaj.
Przejdźmy do problemu: kupno auta. Aktualnie jeżdże dogorywającym Clio I, silnik bezproblemowo odpala, problemem jest zawieszenie. Chcę zmienić na coś z czym nie będę miał większych problemów przez 2-3 lata. Oczywiście delikatne problemy z elektryką i wymianą podstawowych podzespołów jestem w stanie sam ogarnąć o ile są dosyć nieskomplikowane (jak w Clio ).
Auto potrzebne raczej do trybu miejskiego, podmiejskiego (max 1000 km miesięcznie). Czasem do jakiejś dalszej podróży, ale to tak 2-3 razy do roku. Raczej skłaniałbym się ku benzynie, raczej ekonomicznej, jak dynamicznej. Budżet to tak raczej 4 tysiące ale jest on elastyczny +/- 25-30%.
Auta, które przeglądałem i biorę pod uwagę to m.in.:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł],
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł].
Pod uwagę biorę jeszcze Nissana Almere N15. Co sądzicie o danych modelach, jakie macie do nich największe zastrzeżenia? Bo bardziej o nie mi chodzi. Wszelkie uwagi nt. generacji, preferowanego silnika itd. mile widziane, tak samo jak propozycje innych aut.
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź i fachową poradę.