Wybór auta do 6500 z wytrzymałym zawieszeniem

10 Paź 2008, 11:57

Witam :o

Jestem średnio szcześliwą poosiadaczką Forda Ka, którego zamierzam się pozbyć. Autko świetne, tyle, że awaryjne, co zaczyna mi juz powoli ciśnienie podnosić, co chwile wymiana jakiegoś łącznika stabilizatora, problemy z chłodniczką itd...
I tu prośba drodzy Panowie, pomóżcie Kobiecie laikowi wybrać autko mało awaryjne, z mocnym zawieszeniem na nasze drogi i palące w graniach rozsądku. Po sprzedaży myślę, że powinnam mieć na ten cel około 6500 zł. Moi "rodzinni znawcy" :lol: doradzają:

WV Polo
WV Golf II
Fiat Bravo

Proszę o poradę :roll: czy da się coś za taką cenę wytrzymałego kupić :idea:
edith
Nowicjusz

10 Paź 2008, 12:01

Golf II. Nie prezentuje sie za rewelacyjnie ale jesli zalezy ci na bezawaryjnosci to chyba bylby najlepszy wybór. Ja osoboscie tez bym sie powaznie zastanowil nad Honda Civic. Tez rewelacja jesli chodzi o niezawodnosc a wyglada znacznie lepiej.
Peterp079
Nowicjusz

10 Paź 2008, 12:09

No własnie chodzi mi o to zeby był raz bezawaryjny a dwa zeby miał dosc wytrzymałe zawieszenie, Ford, którym jeżdzę non stop ma stuki w zawieszenie, a dodam, że jezdze delikatnie i omijam dziury na drogach itd.
edith
Nowicjusz

10 Paź 2008, 13:45

jesli chodzi o niezawodnosc, to golf bylby dobrem rozwiazaniem. dwojka nie prezentuje sie juz za pieknie, a tobie jako kobitce z pewnoscia zalezy tez na wygladzie. kolega wyzej zaproponowal civica, popieram te propozycje. Moze rozpatrz tez clio, nawet tylne zawieszenie ma chyba na belce, wiec jest ponadprzecietnie trwale. moge sie mylic, wiec sprawdz to jeszcze.
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Paź 2008, 14:49

aha nie dodałam ze najlepiej by było zeby to byl diesel, na Hondę civic patrzyłam ale roczniki 1991-1998 były w wersji diesel?

A polo nie radzicie tak?
edith
Nowicjusz

10 Paź 2008, 14:54

Polo jest też dobrym autem,nie wiem jak tam z zawieszeniem,ale silnik 1.9 SDI jest bardzo oszczędny
v40
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zatrzymać się i zwolnic to nie to samo!
    Często można zaobserwować sytuacje, gdy kierowcy zamiast całkowicie zatrzymać pojazd - np. przed znakiem stop czy przy zielonej strzałce do skrętu w prawo – jedynie redukują prędkość. Grozi to kolizją, policja może ...

10 Paź 2008, 15:08

Civic z silniczkiem 1.4 vtec pali bardzo malo i jest nie do zajechania. To dobra opcja. Jesli chodzi o diesla w civiku to nie wiem czy jest w tym roczniku ale silniki diesla w starszych hondach nie ciesza sie zbyt dobra opinia m.in. ze wzgledu na olbrzymia turbodziure i awaryjnosc podzespolow towarzyszacych. No i stosunkowo drogie koszta napraw.
Peterp079
Nowicjusz

10 Paź 2008, 17:17

Golf II za tą kwotę to duża przesada, przede wszystkim ze względu na rocznik. O wiele lepszym rozwiązaniem jest wspominane wyżej polo. OD siebie polecam także ibizę, która jest zrobiona na bazie polo
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

10 Paź 2008, 21:47

Zgadza się! 6500 zł za Golfa II to przesada! Spokojnie za te pieniądze mogłabyś kupić Golfa III, tyle że w benzynie. Może to i lepiej! Diesel będzie miał już potężny przebieg!
mistrz27
Początkujący

11 Paź 2008, 18:46

za 6500 kupisz wytrzymałą suzuki vitare z silnikiem 1.6, super się tym jeździ a w razie potrzeby masz napęd na dwie osie. Sam chciałem taką kupić ale została sprzedana w mgnieniu oka. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] po spuszczeniu plus opłaty wyjdzie 6500 pln
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów