Wybór auta. Potrzebuję rady...

05 Gru 2015, 13:24

Od razu mówię że ten post jest traktowany na poważnie. To nie jest żaden żart lub coś w tym rodzaju...
Za niecałe pół roku będę musiał podjąć decyzję co do wyboru auta i będę niezmiernie wdzięczny jeśli otrzymam jakieś cenne porady...
A więc...do dyspozycji mam 330 tys. zł i zastanawima się nad 3 opcjami:
Audi R8- V8 435 koni mechanicznych -rocznik 2009
Mercedes Benz- SL 500 - rocznik 2013
Porsche 911 Carrera S- rocznik 2012-2013
W aucie zależy mi na wyglądzie- chcę żeby było piękne ale też mocne(max 430 koni). Żeby przyciągało uwagę przechodni ale też żebym nie chciał przestawać się na nie patrzeć po dokonanym zakupie...
Z góry dziękuję za cenne porady czy uwagi i pozdrawiam :ok:
Cisiu
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Auto: Nie wiem
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna

05 Gru 2015, 14:24

Gdybym miał taki budżet na auto bez zastanawiania się brałbym
Lexusa Is-F [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo RCF :naughty: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Linki poglądowe.
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

05 Gru 2015, 16:04

Czuję ucieczkę przed VAT-em :mrgreen:

Przy takim budżecie po prostu bierz co Ci się podoba, bo mało kto tutaj miał przyjemność nawet siedzieć w takich autach :) Osobiście nie wyobrażam sobie kupna auta za taką kasiorę, w którym źle się będę czuł i nie przymierzając wszystkich
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Gru 2015, 16:11

Dziękuję za konstruktywną odpowiedź :ok:
Cisiu
Nowicjusz

05 Gru 2015, 18:51

Też uważam tak,weź to co Ci się najbardziej spodoba.
Ale popatrz na nową C-Klasę AMG,Infiniti Q50,czy Nowy Civic Type-R czy choćby wspomniany Lex. :ok:
Wsiądź do każdego,przejedź się i decyduj.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

06 Gru 2015, 18:03

Bardzo nie chciałem tego pisać, bo moderatorowi nie wypada, jednak ta kwestia sama ciśnie się na klawiaturę

Czytając ten temat stwierdzam, że jesteś ciemniaczkiem-buraczkiem a do tego trollem :yes: a czemu? Spieszę z wyjaśnieniami
Troll- wątpię, abyś miał tą kasę :roll: ludzie, których stać na takie auto nie zakładają tematów na forum, w którego tematach średni budżet to jakieś 12k... Zapewne jak co wieczór grałeś na PS lub XBOX w jakieś Gran Turismo lub po prostu z nudów wszedłeś na allegro, w wynikach wyszukiwania ustawiłeś sobie w.w sumę pieniędzy, po czym widząc te auta impulsywnie postanowiłeś zapytać o to innych ludzi, tworząc do tego wątek fabularny - chcesz kupić takie auto.
Nawet jeśli powyższa teoria jest moją nadinterpretacją, a Ty masz tyle kasy na samochód pozostaje moja druga teoria spiskowa - masz tą kasę, jednak chciałeś sobie czegoś dodać (czego?nie wiem) i pochwalić się przed randomowymi ludźmi w internecie, że jesteś od nich "lepszy" :ok:

Także wyłącz konsolę i wracaj jak najszybciej do rzeczywistości :wink:

*niniejszy post nie miał na celu obrażania żadnej jednostki ludzkiej, jednak w wyniku doświadczenia życiowego oraz forumowego jego autora jest analizą psycho-fizyczną twórcy tematu. Może okazać się nadinterpretacją , która spowodowana jest obecną sytuacją geopolityczno-mentalną rodaków
**autor tego postu nie oczekuje okazywania niczyich wyciągów bankowych
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda CX-5, nowa generacja modelu
    W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...

07 Gru 2015, 12:46

Widzę że przydałoby się pozbyć wyższego moderatora ponieważ ma on najnormalniej w świecie ból dupy i musi jechać po ludziach po mają lepiej od niego...
Nie jestem żadnym trollem -pod moim domem stoi nowy Mercedes Benz GLE coupe z amg i brabusem- więc mi proszę nie [...] że jakieś jaja sobię robię. A dałem ten temat nie po to żeby(burackie urojenia) się chwalić czy coś w tym stylu-bo nie muszę-więc liczę na przeprosiny. Bo teraz widzę że jak zwykle nie mogło się obejść bez zazdrosnych wieśniaków którzy (nie wiem jak!!) którzy jak się okazało są moderatorami...
Porażka i żenada...
Cisiu
Nowicjusz

07 Gru 2015, 18:07

Już Ci wcześniej napisałem...
Kupujesz co Ci się podoba i tyle, a nie pytasz się co innym się podoba i to kupujesz... W tej cenie sam marudzisz sobie, a nie innym.
Skąd mam wiedzieć co Ci się podoba skoro dla mnie GLE to paskuda nie z tej ziemi w dodatku totalnie bezsensowny samochód szczególnie w wersji AMG Brabus itd?
Wsiądź, zaurocz się i kup - taka jest rada wszystkich tutaj zgromadzonych :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

07 Gru 2015, 20:20

Cisiu napisał(a):Widzę że przydałoby się pozbyć wyższego moderatora ponieważ ma on najnormalniej w świecie ból dupy i musi jechać po ludziach po mają lepiej od niego...
Nie jestem żadnym trollem -pod moim domem stoi nowy Mercedes Benz GLE coupe z amg i brabusem- więc mi proszę nie [...] że jakieś jaja sobię robię. A dałem ten temat nie po to żeby(burackie urojenia) się chwalić czy coś w tym stylu-bo nie muszę-więc liczę na przeprosiny. Bo teraz widzę że jak zwykle nie mogło się obejść bez zazdrosnych wieśniaków którzy (nie wiem jak!!) którzy jak się okazało są moderatorami...

Odpowiem bez spiny, bo już się do tego przyzwyczaiłem :D jc możesz na mnie donosić do admina :wink:

A teraz odpowiem na te Twoje uwagi
1. Zaoszczędził byś sobie tych "wieśniackich uwag" (to już podchodzi pod ostrzeżenie za obrażanie moderatora, ale ok) gdybyś miał tą kasę, ale twierdzisz że ją masz, a więc zaoszczędził byś sobie tych uwag gdybyś miał kapkę rozumku i własnego zdania :ok:
2. Nie przejmuj się moim stanem zdrowia, nic mnie nie boli
3. Masz GLE z AMG i Brabusem? :o średnio znam się na tych tjunerach, ale te dwie rzeczy się wykluczają. To tak jakby w BMW mieć pakiet M i np Alpina, albo jakby w Behemocie obok Nergala śpiewał Dżastin Biber - to dwa przeciwne bieguny i konkurencyjne firmy, co jest kolejnym dowodem na to, że kłamiesz
4. Przeprosiny dobre są w piaskownicy :wink: nie mam cie za co przepraszać - patrz pkt pierwszy
5. Popracuj nad interpunkcją i składnią :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

07 Gru 2015, 20:23

mike1735 napisał(a):3. Masz GLE z AMG i Brabusem? :o średnio znam się na tych tjunerach, ale te dwie rzeczy się wykluczają. To tak jakby w BMW mieć pakiet M i np Alpina, albo jakby w Behemocie obok Nergala śpiewał Dżastin Biber - to dwa przeciwne bieguny i konkurencyjne firmy, co jest kolejnym dowodem na to, że kłamiesz

dla mnie to jakiś zwykły diesel z pakietami :mrgreen: Sportowy klekot!
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

07 Gru 2015, 21:32

mike1735 napisał(a):3. Masz GLE z AMG i Brabusem? :o średnio znam się na tych tjunerach, ale te dwie rzeczy się wykluczają. To tak jakby w BMW mieć pakiet M i np Alpina, albo jakby w Behemocie obok Nergala śpiewał Dżastin Biber - to dwa przeciwne bieguny i konkurencyjne firmy, co jest kolejnym dowodem na to, że kłamiesz

Nie chcę cię martwić ale coś takiego jak amg brabus jest możliwe, większość brabusów to modyfikacje na bazie wersji amg także teoretycznie można je nazwać Brabus Mercedes AMG superhipertysiąckoniblablablabla
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Rok produkcji: 2007

07 Gru 2015, 22:39

Skoro tak to ok :ok: nie kłócę się, bo nie znam się na tuningu. Muszę zgłębić temat :)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

07 Gru 2015, 22:44