Wybór auta

16 Sty 2018, 16:41

Witam forum!
Mam dylemat który samochód z poniższych wybrać:
- Volvo s40 2.0 benzyna Kinetic ; z polskiego salonu, 2012r. 40 tyś km, cena :43500
- Mazda 3 II 1.6 benzyna; od przyjaciela rodziny, 2013r. 70 tyś km, cena: 38000, do tego komplet opon zimowych i letnich.

Przy podobnej cenie wybrałbym raczej volvo, chociaż ta mazda jest fajnie wyposażona (exclusive plus), jednak boje się spalania i kosztów utrzymania s40. Jeżdzę głównie po mieście, a kwota obydwu samochodów przekracza mój zakładany budżet (35k).
Jak żyć forum? :D
Jaretsky
Nowicjusz

Auto: Brak

16 Sty 2018, 17:22

Jeździłem teraz takim volvo z 2008 roku z silnikiem 1.8 po miescie i spalanie to ma około 15l/100, ale akurat ten egzemplarz jest trochę zaniedbany przez właściciela... Wydaje mi się, że może mieć jakieś problemy z katalizatorem albo przepustnicą, bo kontrolka silnika świeci na zółto, a obroty nie schodzą poniżej 1,2 tys nawet na nagrzanym silniku.
Jak masz możliwość kupić auto od kogoś zaufanego to lepiej takie wybrać. Rynek aut używanych w Polsce to jakaś tragedia.
kogi
Początkujący

Prawo jazdy: 7- 0- 0
Auto: KIA SPORTAGE
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016

16 Sty 2018, 20:27

Mazda w hatchbacku czy sedanie?
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

16 Sty 2018, 22:25

W hatchbacku.
Jaretsky
Nowicjusz

Auto: Brak
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się do jazdy?
    Najbardziej tragiczne zdarzenia na drodze to te ze skutkiem śmiertelnym, jednak nawet kiedy wszyscy uczestnicy wypadku przeżyją, jego następstwa mogą odczuwać do końca życia. Najnowsze badania wykazały, że urazy głowy, rdzenia ...