Wybór auta z segmentu mniejszych terenowców, SUV

16 Lis 2009, 17:40

Witam! Ostatnio z Tatą zastanawiamy się nad kupnem samochodu, wybór padł prawdopodobnie na terenowca, mniejszego, ponieważ na samochody pokroju BMW X5 trochę szkoda na pieniędzy (bryka super ale 240tys. za auto...). I tak wybraliśmy 3 auta: Mitsubishi Outlander, Toyota RAV4, Honda CR-V. I teraz tutaj moje pytanie, które najlepiej wybrać? Jakie jest najbardziej bezawaryjne? Osobiście podoba mi się outlander, ale ponoć toyota lepsza. Jakie są wasze opinie? A może jakieś inne auto z tego segmentu warto kupić? Cena ~120tys. AUTA NOWE.

Pozdrawiam
3fF
Nowicjusz

16 Lis 2009, 17:49

Ja stawiałbym na Mitsubishi Outlandera
Gdyby nie wyciszenie to można uznac Outlandera za samochód niemal idealny.Kapitalny wyglą,znakomite właściwości jezdne,przestrzeń i praktycznośc tego auta zaskakują pozytywnie.Silnik VW TDi to konstrukcja niezniszczalna ,oszczędna i dynamiczna niestety charkaterystyczny klekot troche psuje całość szczególnie przy wyższych prędkościach.Ogólnie samochód swymi zaletami przyćmiewa nieliczne wady.
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

16 Lis 2009, 19:24

Zdecydowanie Honda CR-V. Głównie ze względu na fantastyczny silnik 2.2 i-CDTI oraz właściwości jezdne.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Lis 2009, 20:34

Outlander robiłem do niego przymiarki trzykrotnie
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

17 Lis 2009, 13:48

Dishman napisał(a):Zdecydowanie Honda CR-V. Głównie ze względu na fantastyczny silnik 2.2 i-CDTI oraz właściwości jezdne.

no i komfort w moim odczuciu najwyzszy, blizszy dobremu autu klasy sredniej :smile:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

17 Lis 2009, 14:37

dużo dobrego słyszałem o fordzie Kuga. Ceny chyba coś ok 100 tys zł. Był jeszcze bliźniaczy do outlandera citroen, z wyglądu praktycznie to samo, nie wiem jak bardzo różnią się ceną. Sprawdź sobie na necie.

Rav4 miałem przyjemość jeździć. Dobre do parkowania w mieście a jednoczesnie dobrze radzi sobie na nieutwardzonych drogach dojazdowych. Jak dla mnie trochę za sztywna i trzęsie strasznie na wybojach ale za to na asfalcie prowadzi się jak osobówka. Doskonały kompromis kiedy pracuje się w mieście, a mieszka sie gdzieś w polu ;) Jak się dba o rawkę to TUV mówi że jest praktycznie bezawaryjna. Napęd na 4 koła dobrze sprawdza sie na śniegu... nawet głębokim :) Jeśli chodzi o wady rawki to jest tylko jedna, wnętrze jak na suva nie jest zbyt obszerne, a tylna kanapa do najwygodniejszych nie należy.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nocne przymrozki to zmora kierowców
    Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...