Wybór auta z segmentu mniejszych terenowców, SUV

16 Lis 2009, 16:40

Witam! Ostatnio z Tatą zastanawiamy się nad kupnem samochodu, wybór padł prawdopodobnie na terenowca, mniejszego, ponieważ na samochody pokroju BMW X5 trochę szkoda na pieniędzy (bryka super ale 240tys. za auto...). I tak wybraliśmy 3 auta: Mitsubishi Outlander, Toyota RAV4, Honda CR-V. I teraz tutaj moje pytanie, które najlepiej wybrać? Jakie jest najbardziej bezawaryjne? Osobiście podoba mi się outlander, ale ponoć toyota lepsza. Jakie są wasze opinie? A może jakieś inne auto z tego segmentu warto kupić? Cena ~120tys. AUTA NOWE.

Pozdrawiam
3fF
Nowicjusz

16 Lis 2009, 16:49

Ja stawiałbym na Mitsubishi Outlandera
Gdyby nie wyciszenie to można uznac Outlandera za samochód niemal idealny.Kapitalny wyglą,znakomite właściwości jezdne,przestrzeń i praktycznośc tego auta zaskakują pozytywnie.Silnik VW TDi to konstrukcja niezniszczalna ,oszczędna i dynamiczna niestety charkaterystyczny klekot troche psuje całość szczególnie przy wyższych prędkościach.Ogólnie samochód swymi zaletami przyćmiewa nieliczne wady.
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

16 Lis 2009, 18:24

Zdecydowanie Honda CR-V. Głównie ze względu na fantastyczny silnik 2.2 i-CDTI oraz właściwości jezdne.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Lis 2009, 19:34

Outlander robiłem do niego przymiarki trzykrotnie
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

17 Lis 2009, 12:48

Dishman napisał(a):Zdecydowanie Honda CR-V. Głównie ze względu na fantastyczny silnik 2.2 i-CDTI oraz właściwości jezdne.

no i komfort w moim odczuciu najwyzszy, blizszy dobremu autu klasy sredniej :smile:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

17 Lis 2009, 13:37

dużo dobrego słyszałem o fordzie Kuga. Ceny chyba coś ok 100 tys zł. Był jeszcze bliźniaczy do outlandera citroen, z wyglądu praktycznie to samo, nie wiem jak bardzo różnią się ceną. Sprawdź sobie na necie.

Rav4 miałem przyjemość jeździć. Dobre do parkowania w mieście a jednoczesnie dobrze radzi sobie na nieutwardzonych drogach dojazdowych. Jak dla mnie trochę za sztywna i trzęsie strasznie na wybojach ale za to na asfalcie prowadzi się jak osobówka. Doskonały kompromis kiedy pracuje się w mieście, a mieszka sie gdzieś w polu ;) Jak się dba o rawkę to TUV mówi że jest praktycznie bezawaryjna. Napęd na 4 koła dobrze sprawdza sie na śniegu... nawet głębokim :) Jeśli chodzi o wady rawki to jest tylko jedna, wnętrze jak na suva nie jest zbyt obszerne, a tylna kanapa do najwygodniejszych nie należy.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai skutecznie broni swojej pozycji w Europie
    Najnowsze dane Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Pojazdów ACEA, dotyczące wolumenu rejestracji nowych samochodów pokazują, że udział w rynku europejskim firmy Hyundai w pierwszym kwartale 2013 ...
    Renault EZ-ULTIMO to samochód autonomiczny
    Warszawa posłużyła jako sceneria do dla filmu promocyjnego oraz realizacji sesji zdjęciowej najnowszego samochodu autonomicznego Renault EZ-ULTIMO, oficjalnie pokazanego po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Paryżu. W ...