Ja użytkowałem wszystkie.
Każde z tych aut ma swoje wady i zalety faworytem tutaj bym postawił Octavie, Toledo i A3 ale po kolei. To co piszę to moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.
Audi A3
Według mnie jako całokształt fajne auto nic mu nie brakuje i nie ma wrodzonych wad. Teraz A3 jest na Topie aut do 10k wiec na rynku sporo śrutu ale bierz ten model pod uwagę.
Audi A4
Tu w sumie też to samo co przy a3 ale dodam że z typów ktore podałeś a4 wydaje mi się że najlepiej się prowadzi no ale niestety zawieszenie bardzo drogie bo koszt zrobienia przodu na dobrych częściach to ok 1500-2000 tyś. Dojdzie Ci kilka innych napraw i zaraz wartość auta wyjdzie.
Leon/Toledo
Te auta opisze razem bo to tylko rożnica segmentu. Według mnie najładniejszy Tolek z tych typów ale to kwestia gustu. Ogolnie nie ma tu co pisac poprostu dobre tanie auta.
Skoda Octavia
To auto użytkowałem dluższy czas i byłem z niego zadowolony. Miałem silnik 1.6 MPI, do przemieszczania się z punktu A do punktu B nic więcej nie trzeba no i wcale nie pali tak dużo na się twierdzi na tym forum. Jedyny minus to mało dobrze wyposażonych egzemplarzy. Auto warte uwagi.
Skoda Fabia
Tu się nie bede rozwijał, wdzięczna konstrukcja z tym że ja bym nigdy takiego czegos nie kupił według mnie auto dla zgredów którzy tylko do sklepu i apteki potrzebują podjechać.
Yaris
Dobre wdzięczne auto lecz małe, jesteś młody, napewno chętnie będziesz jeździł ze znajomymi a tam niestety ciasnawo. Najlepszy silnik to chyba 1.0 no i są to auta ekonomiczne. Niestety trzymają cenę za wysoką jak na to co prezentują.
Jeżeli nie wymagasz od auta mocy to możesz spokojnie brać wszystko z 1.6 chociaż też nie ma tragedii z tà mocą. Wiadomo że lepiej było by kupić auto już z instalacją LPG, po co jeździć na 4 zł jak można za 2
![Wink :wink:]()
wszystkie auta ktore wybrałeś nie zrujnują Twojego potrfela (no chyba że kupisz trupa), są to stare niezawodne jednostki napędowe bez zbędnych bajerów.