Wybór fotelika dziecko 1 miesiąc

31 Maj 2015, 00:48

Niedawno urodził mi się syn :) Przyszła pora na wybór fotelika najlepiej z systemem isofix. Co polecicie do max 400-600 zł?
TrudnY
Obserwowany

Auto: Citroen

31 Maj 2015, 08:56

W tej cenie dostaniesz BabySafe Basset koło 300 zł o ile dobrze pamiętam. Ja już potrzebuję wersje dla starszych dzieci, ale korzystałem z niego i teraz ma go siostra.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

31 Maj 2015, 11:02

Dzięki za odp. Cena atrakcyjna rozumiem, że nie było żadnych problemów?
TrudnY
Obserwowany

Auto: Citroen

31 Maj 2015, 11:29

Skoro przekazałem siostrze to chyba logiczne. :P Kompatybilny z bazą isofix i wózkami, regulowany zagłówek, trzypunktowe pasy, materiał hypoalergiczny, mata termiczna. W zasadzie wszystko czego się oczekuje od fotelika dla najmłodszych.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Cze 2015, 08:23

Pistolecik napisał(a):BabySafe Basset koło 300 zł

Ale to jest fotelik bez bazy do samochodu więc trzeba doliczyć koszt samej bazy która będzie kosztowała prawdopodobnie drugie tyle (około 560zł).

Jak ja kupowałem to trafiła mi się okazja i kupiłem używany za połowę ceny z isofix. Praktycznie nie było widać śladów użytkowania fotelika. Dlatego warto czasem przejrzeć aukcje i zobaczyć czy nie ma czegoś ciekawego. Warto patrzeć tez na bezpieczeństwo i ilość gwiazdek z testów ADAC.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

11 Cze 2015, 22:29

na taki fotelik to mogę nawet trochę więcej wydać. Ważne, żeby dziecko było bezpieczne
smaur
Początkujący

Prawo jazdy: 15 10 1986
Auto: Volvo s 60
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawnie przebrnąć przez naprawy powypadkowe?
    Udział w wypadku lub stłuczce niesie za sobą lawinę konsekwencji. Najważniejsze jest życie i zdrowie uczestników zdarzenia, ale zaraz potem nasza uwaga skupia się na uszkodzonym samochodzie. Wyłączenie pojazdu z użytkowania ...

31 Paź 2015, 22:56

Jak ktoś chce wydać więcej to spotkałem się ostatnio z fotelikiem BabySafe Westie kosztuje więcej jakieś 600 zł jest jednak dla kategorii wagowej 0-18 kg i co ważne jest od razu z bazą i stopą stabilizującą. Opcja warta zastanowienia.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika