Wybór między alfa, bmw, honda, audi

10 Sty 2015, 07:09

Na fiatach zęby zjadłem, a alfa to taki lepszy fiat...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

10 Sty 2015, 08:02

o awaryjność 159 raczej się nie martwie ale bardziej boje sie tego że jak bym ja sprzedawał za te 2-3lata to że strace połowe na tym :) z e90 raczej tego problemu nie bedzie tylko że z 7 tyś wiecej trzeba szykować :)
waldi198
Nowicjusz

Auto: nie mam

10 Sty 2015, 10:32

jiGsaw napisał(a):Wystarczy mi, że mam większe doświadczenie w samych fiatach niż Ty w całej motoryzacji.

cały czas to pokazujesz, a raczej brak doświadczenia i nic z tego nie wynika.
Stereotypy i wróżenie = doświadczenie :lol: UNO = 159 :lol:
btw:
wiesz, że istnieje taki punkt w regulaminie o wprowadzaniu ludzi w błąd? :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Sty 2015, 10:50

Akurat uno bylo calkiem udane jak na fjat. Tego zapewne tez nie wiedziales.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Sty 2015, 10:53

oczywiście wszystko Ty wiesz porównując auta na przestrzeni dekad :yes:

koniec offtop-a
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Sty 2015, 11:48

Ja nie widze tutaj logiki brac w zaufaniu produkt od kogos kto cale zycie Ci kit wciskal. Do tego wiedzac ile straci na wartosci. Nie wyobrazam sobie kupic auta i na dzien dobry patrzec, czy przypadkiem nie brakuje fabrycznego zabezpieczenia podwozia przed korozja itd. Poza tym alfa ma mnostwo drobnych dupereli upierdliwych wspolnych z fiatem i podobnie dziwnych ponadprogramowych zainteresowan wymaga. Wsrod znajomych jest alfa, wiec tez co nieco sie nasluchalem i generalnie buble typowo fiatoskie.

Co nie znaczy, ze auto nie ma zalet, bo ma fajny design, niezle fotele, wnetrze ciekawe i super prowadzenie jak na fwd. Dobre diesel'e, tanio mozna kupic uzywane auto z dobra historia. A BMW w tej cenie to na 50% trafisz skladaka z de sprowadzonego pod wąs janusza.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Golf GTI Clubsport - jubileuszowa wersja na 40. urodziny
    Bardzo mocny, bardzo szybki i bardzo bogato wyposażony Golf GTI Clubsport debiutuje w polskich salonach. Specjalna wersja Golfa GTI nawiązuje do jubileuszowych edycji tego modelu, które Volkswagen prezentował przy ...

10 Sty 2015, 13:32

dzida napisał(a):oczywiście wszystko Ty wiesz porównując auta na przestrzeni dekad :yes:

Dzida jak chcesz to możesz pogadać z moją łajfinką o jej nowym fiacie... :mrgreen:
Tylko jak będziesz mówił o zaletach to załóż kask :D

Co z tego że wykończenie jest ok, skrzynia ok., jak ostatnio przez 30min. nie można było wyjechać z podwórka... i żeby nie było jest to nagminne w nowych Fiacikach czyli zamarzanie cięgien skrzynki...

Powiesz że już jest ciepło tylko od 3 dni jest komunikat awarii hamulca (tego co zapobiega staczanie się auta) no i ??? Dodam że to jest już pewnie nasta usterka.

Mam do dyspozycji nowe auto (od nowości z przebiegiem 38tyś.km.) zbliżają się ferie i zgadnij czym będzie bezpieczniej pojechać w góry gdzie mogą być przymrozki??? :evil:

To taka dygresja co do awaryjności Fiata...
Chociaż żona już myśli o następny Fiacie ale z normalnym silnikiem :wink:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

10 Sty 2015, 13:36

szybki napisał(a):Dzida jak chcesz to możesz pogadać z moją łajfinką o jej nowym fiacie... :mrgreen:
Tylko jak będziesz mówił o zaletach to załóż kask :D

pamiętaj, że rozpatrujemy model/wersję, a nie podciągamy to pod ogólną markę :yes: Nie mówiłem, że Fiaty są bezawaryjne ale krzywdzenie dobrej wersji 159 argumentami nie związanymi z tym autem jest głupie...
szybki napisał(a):zamarzanie cięgien skrzynki...

no i widzisz, a tego nie ma w 159 więc argument z d. :yes: Daj jakieś typowe usterki 159tki aby było profesjonalnie :D

To tak jak opisywać Lexa IS na podstawie Avensisa :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Sty 2015, 14:24

No właśnie prosił bym w moim temacie nie porównywać fiata do Alfy bo są to dwa inne auta heh

Jak wygląda w e90 kwestia części eksploatacyjnych? Bo jakiś czas temu interesowałem się trochę e60 ale cena podstawowych części zabija :-)
waldi198
Nowicjusz

10 Sty 2015, 14:51

W porównaniu do e46 jest drogo, bo konstrukcja auta jest o wiele bardziej skomplikowana. Jednak na tle e60 jest taniej, bo to jednak klasa niżej. e90 będzie droższe jeśli chodzi o części.

Wybór pomiędzy 159, a e90 sprowadza się do tego czy chcesz mieć auto z przednim napędem, czy na tył. Jeśli to nie ma żadnego znaczenia to czy ważny jest dla Ciebie spadek wartości oraz czy jesteś w stanie dołożyć parę tysięcy do e90 w dobrym stanie. Te trzy warunki tak na prawdę wyłonią zwycięzce.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Sty 2015, 15:54

co wybiore to już zadecyduje budżet jaki bedę posiadał :) jeżeli zdecydował bym się na diesla 2.4 JTD , 330d to jak one spisują się w cyklu miejskim ? nie ukrywam że w ciągu tygodnia auto jest potrzebna na dojazd do pracy ,zakupy, itp rzedu kilku ,kilkunastu km dzienne :) jedynie wypad dzieś na weeken :)
waldi198
Nowicjusz

10 Sty 2015, 17:33

tutaj są raporty spalania:
[link do autocentrum.pl wygasł]
[link do autocentrum.pl wygasł]

do miasta diesel się nie nadaje
przy takim użytkowaniu lepiej celować w benzyniaka
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Sty 2015, 17:41

Patrząc na spalanie to jednak dołożyłbym trochę i kupił E90 z 330d bo ma więcej mocy a i pali nawet mniej.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel

10 Sty 2015, 18:13