Wybór minivana/kombivana

19 Lut 2025, 13:58

Witam, z racji powiększenia rodziny zaszła potrzeba zmiany auta. Od 5 lat jezdze Nissanem Qashqaiem, który absolutnie nigdy mnie nie zawiódł. Szukam czegoś większego, równie niezawodnego. Celuje w minivana. Auto głównie do jazdy po mieście, nie zależy mi na jakiś super osiągach szybkościowych lub na atrakcyjnym wyglądzie. Biorę pod uwagę roczniki 2015 i młodsze z przebiegiem nie większym niż 170 tysięcy. Boję się kupować sprowadzane z zagranicy więc w grę raczej wchodzą samochody wyprodukowane w Polsce. Najbardziej zależy mi na trwałości, jak najmniejszej awaryjności. Jeśli chodzi o finanse to chciałbym wydać do 50 tysięcy, ale jeśli będzie potrzeba to 65 tysięcy to zupełny max. Proszę o jakieś rady, które modele są warte uwagi i głębszej analizy, a które totalnie należy odrzucić. Z góry dziękuję.
Adriano93
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jesienne liście - piękne i niebezpieczne
    Choć kolorowe liście to urokliwy element jesieni, może on stać się przyczyną zagrożenia na drodze. Na mokrych liściach auto łatwo traci przyczepność, mogą one też przykrywać nierówności czy dziury, a nawet uszkodzić ...
    Mitsubishi Mirage wybrany Samochodem Roku 2013
    Nowy, miejski model Mitsubishi Mirage (w Europie znany jako Space Star) otrzymał tytuł "Car of the Year " za rok 2013, podczas gdy Pajero Sport wygrał w kategorii "Najlepszy samochód typu SUV 2WD z silnikiem benzynowym", ...