Aktualnie sprawa wygląda następująco:
po kolejnych rozmowach z ojcem ustaliliśmy że do szkoły i tak będę jeździł MPK (połączenie mam znakomite) a więc auto będzie wykorzystywane do jazdy po mieście, lecz tu się będę ograniczał jak wyżej napisałem. Generalnie planuję po zakupie terenówki zająć się najpierw lekką turystyką, wczoraj byłem w Beskidzie Małym przejść się (21km
![Very Happy :D]()
) i większość drogi to były traski dojazdowe ludzi którzy mieszkają daleko w lesie. Zakochałem się w tej miejscówce pod względem warunków do jazdy. Jest błotko mniejsze i większe, podjazdy, ale niczego co by znacznie przerosło Dyskotekę. Poza tym czasem w trasę (mam 2 dom pod Tarnowem), oraz dosyć często w góry (w górach oczywiście na nóżkach) więc można ustalić że cykl mojej jazdy będzie bardzo mieszany. Spróbujcie określić co by było dla mnie lepsze - Dyskoteka czy Grand Cherokee? Co mi powiecie na temat tego Jeepa?
Mam jeszcze drugą sprawę. Idąc sobie wczoraj zaplanowaną traską zacząłem się zastanawiać jak wygląda kwestia prawna jazdy po takich terenach. Teoretycznie po lasach nie można jeździć, z tego co się dowiedziałem. Logiczny jest fakt, że ci ludzie którzy mieszkają w chatkach 40m
[ Dodano: Pon Mar 29, 2010 17:30 ]mieszkają w chatkach 4km od cywilizacji mają prawo dojeżdżać do swoich posesji. Widziałem tam również pojazdy na numerach rejestracyjnych nie z tego regionu. Nie ma tam żadnego parku narodowego. Czy dozwolona jest jazda po takich traskach? Na tablicy przed wejściem na szlak jeden z punktów mówił, iż nie można jeździć pojazdami mechanicznymi poza trasami do tego wyznaczonymi, co nie dotyczy Służby Leśnej. Czy można dostać mandat za coś takiego? Proszę o wyjaśnienie tematu. Odpowiadając Draakowi na jego obawy powiem że z utrzymaniem Dyskoteki sobie poradzę, lecz nie wiem jak wygląda sytuacja z częściami do Szerokiego, dlatego właśnie pytam
![Wink :wink:]()
Kto pyta nie błądzi. Dziękuję za dotychczasową pomoc i proszę o kontynuację tematu
![Laughing :lol:]()