Wybór pierwszego auta na krótkie trasy.

28 Cze 2018, 22:30

Mówię tylko żeby się przypasował, bo np. ja pomimo normalnego wzrostu do Corsy B się nie mieszczę i źle się czuje, nie mogę ustawić fotela pod siebie, ale znajomy już problemu takiego nie ma, a wzrost ten sam... Każdy ma inną budowę i odczucia zza kierownicy (jak ustawię dobrze pod ręce, to nogi drętwieją, co zrobisz).

Jeśli Yaris jest lepsza pod tym względem od Corsy, to zwracam honor ;)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

29 Cze 2018, 15:01

No od Corsy lepsza. Mi w Yarisie (jako pasażer) jechało się komfortowo, a jao kierowca nie czulem roznicy. A z tym dystansem 40km to nie jest duzo. Yaris oczywiscie w porownaniu do AYGO jest troszke przestronniejszy. Aby tylko miec klime :D Ja w pandzie jechalem z wawki do Zakopca w 4 osoby. Dla mnie dla kierowcy bylo to meczace dla pasazerow bardziej. Wiec 40km przy takiej trasie to fraszka.
pawełbiały
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Peugeot
0

29 Cze 2018, 16:14

Ja miałem Corse B i mam 185cm wzrostu i nigdy nie miałem problemów z kręgosłupem a nie jeżdziłem nią tylko do pracy natomiast raz miałem okazję jechać Yarisem i nie wspominam tego dobrze (mało komfortowa) ale własnie każdy ma inne odczucia :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

30 Cze 2018, 11:13

Wczoraj odwiedziłam jednego faceta, który sprowadza auta z Belgii. Ma volkswagena polo za 5,5tys tylko jest szyba przednia do wymiany (pęknięta), trochę poobijany, no i jak podniosłam szybę to nagle niespodziewanie pękła linka... :roll: i ma troszkę rdzy, nie wiem jak pod spodem, trzeba by wziąć na kanał.. Ogólny stan wydaje się ok. Klima i wspomaganie.
Wpadła mi w oko też yaris verso, za 6tys na gazie. Super wysoko i niezły widok z tyłu. Ale stan karoserii zostawia wiele do życzenia, szkoda.
Goszkua
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
Prawo jazdy: 0-11-2015
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Nie mam
0

01 Lip 2018, 07:38

Ale wiesz że takie informacje nam nic nie dają? Byłam, oglądałam Polo, rdza, szyba, ale fajne auto... :) Liczy się silnik dla nas, zdjęcia, jakiś stan techniczny. Inaczej doradzić nie możemy, ale dla mnie to już podejrzanie wygląda, handlarz w takiej cenie? Powiedz jeszcze że 1.0 albo 1.2 pod maską. Ale to i tak za tanio. Jak rdzewieje karoseria to pewnie był tłuczony (generalnie do sprawdzenia spodu nie potrzeba kanału, chyba że jest na gwincie obniżony).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

11 Lip 2018, 09:59

W szukaniu auta miał pomóc mi brat, ale ma ostatnio mało czasu więc znowu biorę sprawy w swoje ręce. Znalazłam taką pandę.

[link do oferty na Allegro wygasł]

Warto zawracać sobie nim głowę?
Goszkua
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Aygo - samochód do miasta
    Z danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR wynika, że pod względem liczby rejestracji model Aygo jest niekwestionowanym liderem rynku w klasie A. Od stycznia do kwietnia 2019 roku nabywców znalazło aż 1 721 ...

11 Lip 2018, 15:48

Może być ale za te pieniądze znajdziesz taką z polskiego salonu z pierwszej albo drugiej ręki z małym przebiegiem,może i bez wyposażenia ale zazwyczaj stan będzie dobry.

Ładny Yaris [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Punto [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

16 Lip 2018, 22:12

Dzięki za wszystkie rady. Auto już kupione. Fiat Panda II 2005r, 1.1, polska, z przebiegiem 76tys... należała do jakiegoś dziadka, który jak widać nie jeździł nią często. Pojechałam ze znajomym, który jako tako zna się na autach, zerknął na bebechy i mówił że ok. Trochę martwię się że zacznie mi się sypać przez to że więcej stała niż jeździła, ale jak to mówią nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Niby miała przegląd robiony w czerwcu, ale zaczynam podejrzewać że lewy. Nie pali się jedno światło, wymiana żarówki nie pomogła a bezpieczniki ok, więc trzeba głębiej szukać.
Dodam, ze zapłaciłam 6400.
Tak czy inaczej - dzięki :ok:
Goszkua
Nowicjusz

0