Wybór samochodu do 35tyś

05 Lut 2019, 19:19

Hejka panowie. Zwracam się do was bo szukam auta w kwocie 35tyś .
Auto przestronne , młode , dynamiczne , fajne wyposażenie , auto będzie używane codziennie , praca , dom niedzielne wypady . Szukam pewnego auta , które zawiezie mnie od punktu A do B .
Nie będę podnosił mocy auta itd .
Pojemność auto maksymalnie do 2.0 oraz moc do 170-180km aby było w miarę dynamiczne . Zastanawiam się czy Diesel czy benzyna lecz bardziej kierowałem bym się w Diesel ponieważ dużo będę jeździł autem . Rocznie około 22-24tyś
Auto kupić od prywatnego od handlarza czy może z Niemiec sprowadzić ?
Ogólnie mam dwa typy aut w tej cenie jest dość sporo ich
Opel Insygnia 2.0 160km
Ford Focus MK3 1.6TDCi tutaj są trochę jednak małe moce w jednostkach
Ford Mondeo MK4 140km
Opel Astra J 1.7 CDTI 125km
Alfa Romeo 159 1.9JTD 120/150km

Nie chce aut BMW , Audi czy VW ponieważ nie interesują mnie i jest wiele innych dobrych aut.
Bardzo bym prosił o pomoc .
RobinHodZgred
Nowicjusz

05 Lut 2019, 21:32

RobinHodZgred napisał(a):Opel Insygnia 2.0 160km

insignia jak już.
IMO jedyną, ciekawą rzeczą jaką oferuje to auto jest design. Właściwości jezdne mocno przeciętne, podobnie jakość wykonania

RobinHodZgred napisał(a):Ford Focus MK3 1.6TDCi tutaj są trochę jednak małe moce w jednostkach

spoko

RobinHodZgred napisał(a):Ford Mondeo MK4 140km

spoko

RobinHodZgred napisał(a):Opel Astra J 1.7 CDTI 125km

wziąłbym jednak większy

RobinHodZgred napisał(a):Alfa Romeo 159 1.9JTD 120/150km

spoko

RobinHodZgred napisał(a):Zastanawiam się czy Diesel czy benzyna lecz bardziej kierowałem bym się w Diesel ponieważ dużo będę jeździł autem . Rocznie około 22-24tyś

1. To, czy lepszym wyborem będzie diesel/benzyna nie zależy tyle od przebiegów a długości odcinków jakie pokonujesz
2. 22-24kkm rocznie to nie jest dużo
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

05 Lut 2019, 21:39

Ja Ci polecę Lagunę GT 2.0 dCi.
Całkiem duży, przestronny w kombi, niezłe wyposażenie, dobry rocznik w tej cenie, a silnik dynamiczny i niewiele pali. Przyjemny w środku i prowadzi się bardzo fajnie. Materiały wnętrza mogły by być lepszej jakości i trzeba pamiętać o dwumasie, której wymiana do tanich nie należy.
Znajomy jeździ już drugim takim i dobrze mu się sprawuje, nie miał większych nieprzyjemności oprócz wypadku, w którym wszystkie systemy bezpieczeństwa zadziałały bardzo dobrze ;)
Konradv15
Nowicjusz

05 Lut 2019, 22:38

Biorąc pod uwagę tych aut do tej kwoty będzie odpowiednim wyborem , pod każdym względem oczywiście . Nie obrażająć innych marek min lagunę który jeden z kolegów podał no nie przepadam za francuzami pod względem wizualnym nie podchodzą do mnie te auta . I zastanawiam się nad tymi 4 autami .

Opla insignie
Ford Focus Mk3
Alfa Romeo 159
Ford Monedo MK4
RobinHodZgred
Nowicjusz