Wybór samochodu do około 20 tys

19 Lis 2017, 19:48

Witam .
Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu nowego samochodu i potrzebuje waszej pomocy bo sam się tak zakręciłem że w sumie nie mam pomysłu co to miało by być ;)
Samochód będę kupować na przełomie marca i kwietnia a do połowy kwietnia wyznaczyłem sobie ostateczny termin do którego chce mieć już wszystko załatwione .

1. Przebiegi średnio około 16 do 20 tys rocznie do samej pracy 800 km miesięcznie
2.Budżet 20 do 22 tys na sam samochód
3. Silnik . Rozważam silnik benzynowy przy czym najlepiej jak by była to jednostka łatwo tolerująca instalacje LPG lub silnik Diesla (najlepiej bez filtra cząstek stałych , bo przebiegi chyba za małe robię)
4. Nadwozie , powiem tak nie chce nic mniejszego niż mój aktualny Golf 3 ,co chyba nie będzie trudne bo teraz to nawet auta segmentu B są porównywalnej wielkosci :D .
Najlepiej jak by był to hatchback segmentu C , ale rozważę też sedana klasę wyżej.
5. Uwagi , zależy mi na dwóch rzeczach , względnie niska awaryjność , przyjemne dla oka wnętrze (wiadomo kwestia dyskusyjna ) .

Fajnie jak by na wyposażeniu było radio z nawigacją , albo przynajmniej była możliwość dość prostej zamiany fabrycznego radia .

Zastanawiałem się nad Fiatem Bravo z 1.4 T-Jet 120 lub 150 KM najlepiej w wersji wyposażenia Sport (podobają mi się fotele), kumpel ma 90 i sobie chwali.
Samochód warty zainteresowania? Bo nie ukrywam różne opinie się o Fiatach słyszy .
Macie może jakieś inne propozycje
Elliot990
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 11 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VW Golf III
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

19 Lis 2017, 20:05

Bravo spoko.
Sport (mniejsza o fotele, jest tam taki fajny, magiczny przycisk) był tylko w wersji 150ps, za mało masz kasy na takie coś w dobrym stanie, zostaje "zwykłe" 120. Ogólnie wybór spoko

Popatrz też na focusa 2 fl, s40, accorda, astrę h/vectre c. Jeśli zrezygnujesz z lpg to masz fajną opcję, w górnej granicy budżetu (lub troszkę ponad) - laguna 3 2.0
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Skoda Popular - samochodowa ikona ze sportowym sukcesem
    Dokładnie 80 lat temu rajdowy duet Zdeněk Pohl/Jaroslav Hausman ukończył ŠKODĄ Popular legendarny Rajd Monte Carlo na drugim miejscu w klasie o pojemności silnika poniżej 1500 cm3. Prekursor dzisiejszej ŠKODY ...