Witam .
Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu nowego samochodu i potrzebuje waszej pomocy bo sam się tak zakręciłem że w sumie nie mam pomysłu co to miało by być
![Wink ;)]()
Samochód będę kupować na przełomie marca i kwietnia a do połowy kwietnia wyznaczyłem sobie ostateczny termin do którego chce mieć już wszystko załatwione .
1. Przebiegi średnio około 16 do 20 tys rocznie do samej pracy 800 km miesięcznie
2.Budżet 20 do 22 tys na sam samochód
3. Silnik . Rozważam silnik benzynowy przy czym najlepiej jak by była to jednostka łatwo tolerująca instalacje LPG lub silnik Diesla (najlepiej bez filtra cząstek stałych , bo przebiegi chyba za małe robię)
4. Nadwozie , powiem tak nie chce nic mniejszego niż mój aktualny Golf 3 ,co chyba nie będzie trudne bo teraz to nawet auta segmentu B są porównywalnej wielkosci
![Szczęśliwy :D]()
.
Najlepiej jak by był to hatchback segmentu C , ale rozważę też sedana klasę wyżej.
5. Uwagi , zależy mi na dwóch rzeczach , względnie niska awaryjność , przyjemne dla oka wnętrze (wiadomo kwestia dyskusyjna ) .
Fajnie jak by na wyposażeniu było radio z nawigacją , albo przynajmniej była możliwość dość prostej zamiany fabrycznego radia .
Zastanawiałem się nad Fiatem Bravo z 1.4 T-Jet 120 lub 150 KM najlepiej w wersji wyposażenia Sport (podobają mi się fotele), kumpel ma 90 i sobie chwali.
Samochód warty zainteresowania? Bo nie ukrywam różne opinie się o Fiatach słyszy .
Macie może jakieś inne propozycje