Witam, wracam do was po przerwie i mam kilka pytań, mianowicie zebrałam do kupy kilka ciekawych aut i teraz pozostaje kwestia awaryjności oraz eksploatacji.
Budżetem jakim dysponuje na dzień dzisiejszy to ok. 18 000 euro ale w przyszłym roku dopiero będę chciała kupić więc budżet troszke się zwiększy. Interesuje mnie przede wszystkim benzynka, ponieważ dużo nie jeżdżę ok. 12k rocznego przebiegu-70% miasto i rocznik 12' Teraz kilka ciekawych propozycji:
Audi A4 B8 1,8 TFSI 170hp (CJEB) / 2.0 TFSI 211hp (CDNC)
BMW F10 - Nie dowiadywałam się jak tutaj z silnikami
BMW F30 -
BMW X1 -
Mazda 6 III -
Jeep Compass
Pytałam się mechanika o Audi, powiedział mi, że mają bardzo kiepskie silniki i pochłaniają gigantyczne ilości oleju ale również występują problemy z łańcuchem cokolwiek to znaczy, generalnie loteria może trafić się przyzwoita sztuka, ale czy warto ryzykować? Z BMW o wiele lepiej, ponoć części nie są wcale aż tak drogie w porównaniu z Audi, poszperałam troche i rzeczywiście nawet niektóre mają o 100-300zł tańszę ale to chyba w zależnosci od "pułki" zamiennika. Panowie proszę o wyrozumiałość i pisać językiem takim abym mogła zrozumieć... Pozdrawiam cieplutko
![Uśmiechnięty :)]()