Wybór spośród czterech aut

30 Sie 2012, 14:27

Witam wszystkich. Planujemy kupić z chłopakiem nowe auto. Kompletnie w tych sprawach się nie orientuję, a on mimo, że jest fanatykiem motoryzacji ma ogromny dylemat które auto wybrać. Postanowiłam poszukać pomocy w internecie. Podobają nam się 4 samochody, niestety wszystkie wyszły w 2012 roku i nie mają zbyt wielu opinii.
Są to:
- nowy Fiat Panda wersja Lounge 1.2 8v 69KM
- Volkswagen Up 1.0 silnik 60 KM wersja High up,
- nowy Fiat Punto wersja Easy 1.2 8v 69KM
- Suzuki Splash 1.2 94KM

Przy wyborze auta kierujemy się przede wszystkim niskim spalaniem i pewnością, że nie będzie awaryjne.
Proszę o porady, które auto mamy wybrać, a ja przekażę je mojemu chłopakowi. Dziękuje i pozdrawiam.
22angelika
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 04 1990

30 Sie 2012, 17:46

Z tych czterech wybrałbym w kolejności:

1. Fiat Punto - najobszerniejsze auto z wymienionych w dodatku już wyposażone w klimę i 4 poduszki. Auto ma swoje lata ale dalej wygląda świeżo.
2. Fiat Panda - auto większe w środku od Up'a! i w dodatku ładniej wykończony. Na plus miła dla oka stylistyka zewnętrzna i wewnętrzna. Auto bardzo mi się podobało gdy do niego wsiadłem.
ex equo 3.:
VW Up! - na plus tego auta bogate wyposażenie i małe spalanie ale jesli chcemy jechać z jakąś prędkościa to nie będzie ono takie małe. Gołe blachy we wnętrzu i bagażniku, nie można otworzyć tylnych okien (co za sknerstwo!) brak nawiewów na konsoli środkowej (klima będzie słaba), pudełkowata (brzydka) stylistyka, brak chlapaczy jak to w VW (znów sknerstwo) tandetne fotele bez ruchomego zagłówka... Nie wiem czym się podniecają w tym aucie wszyscy tak na prawde ;)
Suzuki Splash - mocny silnik, wyposażenie troche gorsze niż w Up'ie! ale przynajmniej gołej blachy nie ma i można szyby opuścić, najlepsza gwarancja

Polecam odwiedzić koreańców (kia, hyundai), bo oni mają ciekawe auta w tej cenie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010