Witam.
Chyba każdy zapomniał, lub też nie słyszał o G1WH
W Polsce kupiłem ją za 200zł i nagrywa FullHD w formacie MOV w najlepszym kodeku do obróbki wideo H264. Pliki ważą sporo, ale używam karty pamięci microSD (bo taką obsługuje) o pojemności 16GB i mi wystarcza. Nagrywam w formie hobbystycznej. Każde nagranie, które jest godne uwagi, większe przewinienie, kolizje, drastyczne wykroczenia zapisuję i jeszcze nigdy nie zabrakło mi miejsca. Nawet jak w ciągu dnia zapisałem ponad 10 nagrań, z czego niektóre trwały po 10min, a inne po 3min, 6min itp. Nagranie o długości 10min waży 917MB. Jest to chyba maksymalny czas nagrywania w pętli. Którego nagrania nie zabezpieczymy, zostanie nadpisane nowymi nagraniami, gdy miejsce na karcie pamięci się skończy. Oferuje to chyba każdy wideorejestrator. Ponadto G1WH jest dyskretny, cały czarny, funkcjonalny, duże przyciski, wystarczająco duży wyświetlacz, bardzo efektowne nagrania, również nocą, no i przede wszystkim cena! Jeśli taką kamerkę można mieć za 200zł z przesyłką od sprzedawcy w Polsce, no to ja jestem mega zadowolony. Fakt, trzeba uważać na polskich handlarzy. Oryginalna kamerka nagrywa w formacie MOV, a podróbki w AVI. Jej poprzednik G1W ma wszystkie te same funkcje i chyba nawet tą samą płytę główną, jedynie mniejszy kąt widzenia o 10, czy 20stopni. Ewentualny wideotest macie tutaj
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Z kolei test w ciągu dnia i porównanie z moim poprzednim nabytkiem firmy "no name" pod tym linkiem
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Naprawdę polecam ten sprzęt!