Wybór wideorejestratora

21 Paź 2014, 15:35

Ja mam ten wideorejestrator od Fergusona. Faktycznie wiele pozytywnych opinii można znaleźć na jego temat w necie. To też mnie skłoniło do zakupu.
Jeśli się zastanawiasz to w sumie nie ma nad czym, dobry sprzęt. Nie wierzyłem w ten WDR, bo ogólnie wcześniej miałem złe doświadczenia z przetwarzaniem obrazu i tego typu modyfikacjom, ale po zakupie Ferguson Eye Drive SHD100 musiałem zmienić zdanie. Efekt jest bardzo dobry, radzi sobie przy szybkiej jeździe i przy szybkich prześwietleniach. Porównywałem z innym wideorejestratorem z kumplem i jego przy 60 kmh miał problemy z zarejestrowaniem czytelnej liczby z ograniczenia prędkości, Ferguson daje rade nawet przy większych prędkościach.
Polecam bo to dobry sprzęt w dobrej cenie.
MichałMalicki
Nowicjusz

Auto: Octavia

21 Paź 2014, 19:15

Witam! Ja też zastanawiam się nad tym wideorejestratorem Ferguson Eye Drive FHD170 bo dostałam kupon zniżkowy do sklepu internetowego proline, a mąż ma urodziny i myślę o wideorejestratorze. Ten Ferguson to już wideorejestrator chyba z wyższej półki?
Nie znam się na tym specjalnie, ale z tego co czytam to warto trochę więcej wydać bo jest to sprzęt lepszej jakości. No i fajnie że po polsku jest menu. NA zdjęciach wygląda bardzo ładnie, bedzie mu pasować do auta, ale jedno mnie zastanawia - jaką kartę pamięci dokupić żeby miejsca nie zabrakło na dłuższe trasy?
zebra28
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 04 2012
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Renault Laguna
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

22 Paź 2014, 14:53

Wiesz co, ma opcje do 32 GB, ale spokojnie wystarczy Ci 8 lub 16, a te akurat teraz są chyba w najkorzystniejszych cenach. Pomysł na preznet dobry, szkoda, że ja takiego nie dostałem i musiałem sam sobie kupić :P

A czy to sprzęt z wyższej półki? Jest wysoko. Są oczywiście takie wideorejestratory po 800 a nawet 1000 zł, ale ten, który wypuściła firma Ferguson Sp. z o.o. ma naprawdę sporą część ich zalet a cena nieporównywalnie niższa.

Oczywiście, jak Ci nie zależy na kasie to możesz taki kupić, ale akurat tutaj nie wiem czy warto, bo ten model to chyba najlepszy stosunek jakości do ceny obecnie na rynku.
MichałMalicki
Nowicjusz

Auto: Octavia

07 Sty 2015, 11:46

Słyszałam opinie, że ta kamera jest świetna LC-145 CD FHD

LC-145 CD to poręczna czarna skrzynka samochodowa, która nie tylko pozwala na filmowanie zdarzeń drogowych w jakości Full HD, ale także dzięki dołączonemu modułowi GPS umożliwia dokładne prześledzenie trasy przebytej przez samochód. Dodatkowo dzięki odpowiednio przemyślanej konstrukcji oraz dołączonym akcesoriom, wyróżnia się łatwym montażem oraz wygodną obsługą.

Zdjęcie

Ja zdecydowałam się na tańszą - ograniczony budżet, ale może w przyszłości kupię taką.
AgaK
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 07 2002
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault
Silnik: 2,0
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2003

07 Sty 2015, 19:11

Uhmmm, świetna kamera bez wyświetlacza.. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić obsługę.. Jak na drodze cokolwiek udowodnić ??
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

21 Sty 2015, 13:34

Gadałem ostatnio ze znajomym to kupił sobie kamerę samochodową LS430W, bodajże w secarze. Co do kamery, to ma rozdzielczość wideo 1920x1080@30FPS Full HD i 2.7" TFT LCD ekran panoramiczny 16:9. Może jest trochę droższa, ale jak mi pokazywał podczas jazdy, to nie miałem zastrzeżeń. Z resztą, jak przy większości elektroniki, lepiej trochę zainwestować.
kowalF
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 04 1970
Auto: volvo v50
Silnik: 2.0D
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Braki techniczne, niesprawność auta - wypadki drogowe
    Niesprawność techniczna pojazdu była w zeszłym roku przyczyną przeszło 150 wypadków drogowych, około 60 z nich miało miejsce z powodu zawinionej przez kierującego niesprawności auta. W konsekwencji zginęło kilka osób, ...

30 Sty 2015, 00:53

Witam.

Chyba każdy zapomniał, lub też nie słyszał o G1WH :) W Polsce kupiłem ją za 200zł i nagrywa FullHD w formacie MOV w najlepszym kodeku do obróbki wideo H264. Pliki ważą sporo, ale używam karty pamięci microSD (bo taką obsługuje) o pojemności 16GB i mi wystarcza. Nagrywam w formie hobbystycznej. Każde nagranie, które jest godne uwagi, większe przewinienie, kolizje, drastyczne wykroczenia zapisuję i jeszcze nigdy nie zabrakło mi miejsca. Nawet jak w ciągu dnia zapisałem ponad 10 nagrań, z czego niektóre trwały po 10min, a inne po 3min, 6min itp. Nagranie o długości 10min waży 917MB. Jest to chyba maksymalny czas nagrywania w pętli. Którego nagrania nie zabezpieczymy, zostanie nadpisane nowymi nagraniami, gdy miejsce na karcie pamięci się skończy. Oferuje to chyba każdy wideorejestrator. Ponadto G1WH jest dyskretny, cały czarny, funkcjonalny, duże przyciski, wystarczająco duży wyświetlacz, bardzo efektowne nagrania, również nocą, no i przede wszystkim cena! Jeśli taką kamerkę można mieć za 200zł z przesyłką od sprzedawcy w Polsce, no to ja jestem mega zadowolony. Fakt, trzeba uważać na polskich handlarzy. Oryginalna kamerka nagrywa w formacie MOV, a podróbki w AVI. Jej poprzednik G1W ma wszystkie te same funkcje i chyba nawet tą samą płytę główną, jedynie mniejszy kąt widzenia o 10, czy 20stopni. Ewentualny wideotest macie tutaj

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Z kolei test w ciągu dnia i porównanie z moim poprzednim nabytkiem firmy "no name" pod tym linkiem

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Naprawdę polecam ten sprzęt!
ZpT
Obserwowany

Auto: Audi A3

25 Cze 2015, 18:37

Ja kupiłem ostatnio po namowie mojego znajomego Kamerę Samochodową XBLITZ PARK VIEW i jestem nią zachwycony nagrywa w full hd przód dodatkowo tył w HD i ponadto podłączylem jak według zaleceń producenta pod lampe i służy ki teraz jeszcze jako kamera cofania !! Rewelacja a co wiecej to kamera w lusterku wiec nie widać ze nagrywam. Mój koga używa kamery Xblitz Night i on mi polecił tą markę bo był zachwycony jakością tamtej kamery Xblitz Night bo nagrywa w całkowitej ciemności ! Ja gorąco Polecam Xblitz
Użytkownik81
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2002
Auto: Bmw

25 Cze 2015, 20:53

Prosze was prestigio i Mediatech nie realizuje reklamacji moim znajomi nie mogli sie doprosić wymiany a naprawa to jakaś porażka,że juz nie wspomnę o tym, że od jakiegoś czasu jakość obniżyli na maska.kazdy juz ich omija. My zakupilismy XBLITZ i sprawuje sie znakomicie potwierdzają to moi znajomi którzy rownież jeżdżą na XBlitz.
Użytkownik81
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2002
Auto: Bmw

30 Lip 2015, 13:18

ja wam powiem że śledzę firmę Orllo, mam 2 ich kamery i super zadowolenie z mojej strony. Jedyni na rynku mają takie kamery samochodowe, myślę że tylko DoD może z nimi konkurować. Polecam sprawdzić rx-600, rx-610, sx-360, sx-610. Ja osobiscie zbieram kase i planuje kupic LX-400GT czegos takiego nie widzialem a wedlug mnie mega sprawa :shock:
adrian1234
Nowicjusz

Auto: Volkswagen golf

29 Sie 2015, 05:41

Wybór tego urządzenia nie jest prosty zważywszy na ogromny wybór. Ja myślę o kupnie wideorejestratora jazdy (DVR) CarCam HD 3.0 (za ok. 300 zł) marki telefunken. Widziałem o ostatnio w saturnie, odpowiada mi pod względem parametrów i wyglądu. Cena też jest bardzo atrakcyjna. Czy ktoś z was korzysta z tego urządzenia?
tommy134
Nowicjusz

Auto: Peugeot

21 Wrz 2015, 10:53

Witam,

Ja polecam dołożyć trochę kasy i kupić porządny sprzęt. Testowałem kilka tanich kamer, włącznie z tymi media tech, overmax czy jakimiś bublami z Biedronki...

Powiem tak, ja kupiłem od dystrybutora JSE kamerę i jestem mega zadowolony. Macie opcję za 169 zł i za 259 zł (ta już wykonana z metalu). Moja rodzina jeździ na tych sprzętach i jesteśmy zadowoleni. Tutaj link: [link do oferty na Allegro wygasł]
SzczeryJerry
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 10 2004
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Peugeot 407
Silnik: 2.7 HDI
Typ: Kombi

04 Paź 2015, 12:17

Jak kupowałem swoją kamerką, to sprzedawca polecił mi żeby kupić taką co ma dobry tryb nocny - bo ceny są zbliżone a jak kamera poradzi sobie w nocy, przy świetle latarni ulicznych i oślepiających reflektorów to tym bardziej poradzi sobie pod słońce i w dzień. A też wybierając sprzęt kierowałem się m.in. filmami na yt. Ostatecznie wybór padł na Xblitz Night. [link do oferty na Allegro wygasł]
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6

07 Mar 2016, 09:56

Witam! Posiadamy w swojej ofercie duży wybór kamer samochodowych oraz rejestratorów firm xblitz oraz ORLLO. Naszą ofertę cechuje różnorodność oraz szeroki przedział cenowy. U nas każdy znajdzie coś, co będzie odpowiadać oczekiwaniom oraz możliwościom finansowym. Nasi specjaliści chętnie doradzą i udzielą wszelkich informacji dotyczących parametrów technicznych urządzeń i doradzą wybór najlepszego rozwiązania,. Zachęcam Państwa do kontaktu i przeanalizowanie naszej oferty na stronie internetowej sklepkomputerowy.seb-comp.pl
monikakow79
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 2005
Auto: honda jazz
Silnik: 1,9 TDI

10 Mar 2016, 09:25

Prosze was prestigio i Mediatech nie realizuje reklamacji moim znajomi nie mogli sie doprosić wymiany a naprawa to jakaś porażka,że juz nie wspomnę o tym, że od jakiegoś czasu jakość obniżyli na maska.kazdy juz ich omija. My zakupilismy XBLITZ i sprawuje sie znakomicie potwierdzają to moi znajomi którzy rownież jeżdżą na XBlitz.

a co się z nimi działo że musieli reklamować? No niestety ale to by potwierdzało moje skojarzenia - te firmy zawsze kojarzyły mi się z badziewem.

A jaki model Xblitz macie?
jacus19
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001