Wybór wideorejestratora

05 Kwi 2016, 21:24

Prestigio 515 kupiony w euro, po roku się popsuł. Werdykt - zwrot pieniędzy bądź wymiana także nie demonizujmy ;)
Bartek048
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 09 2013
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Corsa C
Silnik: 1.0 60km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

18 Kwi 2016, 21:18

Witam, szukam pomocy w wyborze kamerki samochodowej. Będę jej potrzebować do rejestrowania uszkodzeń nawierzchni jezdni, więc szukam czegoś co zapewni mi dobrą jakość obrazu. I chciałabym dowiedzieć się czy istnieje jakaś opcja aby można było w jakiś sposób rejestrować kilometraż przejechanego odcinka z jakąś dokładnością, np. 1 m. W ten sposób mogłabym udokumentować każde uszkodzenie nawierzchni na danym odcinku. Będę wdzięczna za pomoc i radę :)
anonimus1234
Obserwowany

Auto: -
Silnik: -

08 Gru 2017, 14:02

Ja niedawno kupiłam rejestrator jazdy Royall Car-7S który polecił mi szwagier i powiem szczerze że sprawdza się bardzo dobrze, ma szeroki 170 stopniowy kąt nagrywania a nagrywa w full HD. Mogę go polecić.
greta98
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 09 1998
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Freelander TD4
Silnik: 1.8 TD4
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Rok produkcji: 2002

28 Sty 2018, 23:00

Nie słyszałem nigdy o takich. Ja używałem takiego jakiegoś marketowego do czasu jak byłem świadkiem stłuczki z ucieczką w nocy i nic nie dało sie z niego odczytać :/ Teraz na urodziny dostałem Xblitz Dual Core i jestem dużo bardziej zadowolony. Jakość nagrywania nawet po zmierzchu jest zupełnie wystarczajaca żeby wszystko odczytać, no i świadomość posiadania kamery też z tyłu bardzo pomaga. Zresztą widać nawet po kamerkach z marketu jakiej wielkości maja soczewki a jaką ogromną ma xblitz http://xblitz.pl/produkt/podwojna-kamer ... dual-core/
KarolSuz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 06 2013
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Suzuki Swift MK7
Silnik: 1.2 94KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2011

06 Lut 2018, 00:46

Do 100zł nic sensownego nie kupisz. Jeśli chcesz mieć kamerę w granicach 120zł to jest rejestrator z chipsetem Novatek 96220. Chyba jedyna kamera w tej cenie, która nie jest podróbka - tylko trzeba dobrze poszukać. I akumulator trzyma około godziny. Polecam, bo sam kupiłem i chcę przestrzec przed tanimi podróbami! Nawet firmy typu GOCLEVER, MANTA, SMARTCAMS, XBLITZ itp. nadrukowują tylko swoje logo na takich tanich Chińczykach i myślą, że czekają tylko na naiwnych! OSTRZEGAM!
regorek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 06 2005
Auto: Mazda 323f

10 Lut 2018, 10:38

Jakiś czas wstecz kupiłem w Euro AGD tanią kamerkę i rzeczywiście to był błąd. Miało być w jakości HD, a okazało się, że tylko interpolowana rozdzielczość. W biały dzień z odległości 2 m nie można odczytać tablicy rejestracyjnej. Nagrywanie w pętli polega tu na tym , że po zapełnieniu karty w kółko nadgrywa ostatni 1minutowy odcinek. Wszelkie dobre rady bardzo cenne aby nie zostać nabitym w butelkę.
Przy okazji dwa pytania:
1. ile czasu nagrywania w jakości Ful HD zmieści karta 16 GB ?
2. Czy warto kupić kamerki bezpośrednio z Chin? Wiem ,ze wiele firm nakleja tylko swoje logo na kamerki produkowane w Chinach.
Pozdrawiam.
starydziadek
Obserwowany

Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Skoda Fabia2
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2012

12 Lut 2018, 22:52

Jeśli chodzi o Twoje drugie pytanie to moim zdaniem nie warto. Niby wiesz co zamawiasz, ale jak przyjdzie co do czego lub będzie jakiś problem to nie wiadomo do kogo z tym się zwrócić. Moim zdaniem lepiej zamówić już przez ceneo czy tym podobną stronę od sprawdzonej firmy. Co do pierwszego pytania to spokojnie powinno się zmieścić się lekko ponad godzinę filmu. A to i tak wystarczająco. Ustawisz sobie zapętlanie max na 3 min. i wszystko będzie się nagrywać. A co do sprzętu to warto zwrócić uwagę na to co jest w środku a nie na markę. Tak jak ktoś wyżej pisał chipset Novateka, przetwornik przynajmniej Omnivision, najlepiej z gps i wifi (przynajmniej dla mnie teraz to konieczność), przesłona F/1.8, kąt widzenia przynajmniej 150 stopni. Ja obecnie jeżdżę z Mikavi Pq3. Parametry ma bardzo dobre w swojej cenie. Też się zastanawiałem nad zakupem chińczyka z ali, ale to nie dla mnie.
Funriel
Początkujący

Prawo jazdy: 17 07 1970
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2000

21 Lut 2018, 16:40

Dziękuję przyjacielu! Pozdrawiam.
starydziadek
Obserwowany

Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Skoda Fabia2
Silnik: 1,4
Rok produkcji: 2012

22 Lut 2018, 16:33

Ja używam rejestratora Royall Car 7S i jestem z niego zadowolona, nagrania są ostre i nie prześwietlone. Plus za małe wymiary, łatwo się go też montuje. W tej cenie jak dla mnie to zakup wart rozważenia.
sylwia4012
Nowicjusz

Auto: golf IV
Silnik: 1,9
Paliwo: Diesel