Wybrane radio - jaki adapter do głośników i sterowania z kierownicy?

23 Gru 2017, 16:41

Witam,

Miałem oryginalne radio w swojej A3 8L, chodziłem z planem zmiany, lecz nie miałem na to zapału. Oddałem auto do mechanika i radio zostało zablokowane ze względu na brak napięcia. Kodu brak, no i tu dostałem swojego kopa, który ruszył mnie do zmiany.

Wybrałem sobie:

PIONEER MVH-29BT, lub
Pioneer MVH-S300BT

Choć nie wiem czym tak bardzo się różnią. Mój problem to fakt, że trzeba dokupić adapter... Znalazłem gotowca:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Zapewne zadziałają mi wszystkie głośniki i może ta pseudo tuba nad nadkolem, ale jak to się ma do sterowania z kierownicy? Zadziała czy trzeba czegoś jeszcze?

Może zarzucicie linkiem do modułu, który będę mógł użyć z którymś z tych 2 wytypowanych radio /radiów?
encoresin
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Auto: Audi A3 8L
Silnik: 1.6 8V
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

23 Gru 2017, 18:59

Adapter do sterowania radia z kierownicy wybiera sprzedający radio z aukcji,przynajmniej u mnie tak było,polecam tego użytkownika,fachowe doradztwo i bardzo dobry kontakt.
https://allegro.pl/uzytkownik/car-tronic?order=m
jendrek1975
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 11 1973
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: seat leon 2
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

23 Gru 2017, 22:17

jendrek1975 napisał(a):Adapter do sterowania radia z kierownicy wybiera sprzedający radio z aukcji,przynajmniej u mnie tak było,polecam tego użytkownika,fachowe doradztwo i bardzo dobry kontakt.
https://allegro.pl/uzytkownik/car-tronic?order=m

Dziękuje za odpowiedź. Wysłałem zapytanie.
encoresin
Nowicjusz

01 Sty 2018, 19:32

Oba radyjka które wybrałeś mają BT i współpracują z pilotem na BT na kierownicę tu masz przykład takiego pilota [link do oferty na Allegro wygasł]

Wydaje mi się że taniej może być jak byś znalazł radyjko w komplecie z takim pilotem, warto się nad tym zastanowić.
encoresin napisał(a):Mój problem to fakt, że trzeba dokupić adapter...
To akurat nie problem bo osobno można bez problemu kupić takie przejściówki :) na iso i złącze antenowe. Na pewno w zestawie będzie taniej ale zawsze możesz znaleźć radyjko które Cię interesuje z pilotem i zapytać od razu o takie przejściówki :) często sprzedający je dorzucają za niewielką opłata jak wydajesz u nich kilka stówek.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

07 Sty 2018, 01:45

Troszkę po ptokach...
Nie chciałem pilotów, ani dodatków na kierownicę. Zamówiłem więc radio i wszelakie przewody do niego - drugi koszt radia. Najgorsze, że i tak coś odwala i wzmacniając subwoofer, wzmacnia mi tylny lewy głośnik... Do bani.
encoresin
Nowicjusz