Pomyślałem, że najlepiej będzie założyć temat właśnie w tym dziale. Miałem stłuczkę na mieście, w efekcie uszkodziłem moje auto.
Do wymiany na pewno błotnik, zderzak, reflektor/lampa. Większych uszkodzeń nie ma, autem da się normalnie jechać.
Na ile wycenilibyście taką naprawę? W zależności od nowych, ewentualnie używanych części?
Przeglądałem trochę allegro, OLX żeby przynajmniej zorientować się w cenach, ale nie mam pewności co do części - czy są na pewno oryginalne i czy zamienniki też są warte zachodu.
Ile za konkretne części plus ile mógłby wziąć blacharz za robociznę? Uprzedzam, że nie mam za bardzo możliwości zrobić to samemu po znalezieniu części.
Tak jak wspomniałem nie mam na to możliwości. Nie pozwala mi na to czas ani warunki. Chciałbym po prostu zorientować się w kwestiach, które poruszyłem w poście
bonifacy napisał(a):Przecież chyba nie myślisz że tutaj dostaniesz kosztorys
a o odemnie dostanie mniej wiecej Naprawa blacharska czyli wymiana błotnika,zderzaka,lampy ok. 250 zł Lakierowanie błotnika 300-400 + preferowałbym cieniowanie na drzwiach by nie było różnicy w odcieniu min. 150 zł (jeżeli nie mają uszkodzeń). Zderzak na się uratować i jego naprawa z lakierowaniem kosztowałaby ok 500 zł.
Koszty części sam sobie wylicz bo nie wiemy czy chcesz nowe czy używane, oryginały czy zamienniki.
Cena robocizny jest oczywiście uzależniona od warsztatu, najbezpieczej licz około 1500 zł z częściami a jeżeli wyjdzie mniej (bo się da) to miła niespodzianka.
Ps. bonifacy co Ty taki ostatnio negatywnie na świat nastawiony
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao - dzięki wielkie za fachową odpowiedź. Z Twojego doświadczenia - duża jest różnica między oryginalnymi częściami a zamiennikami? Warto zapłacić mniej, czy z doświadczenia wiesz, że niekoniecznie? Rozmawiałem z blacharzem - powiedział, że całość powinna wynieść 1600zł. Lampa na pewno używana, żeby nie różniła się specjalnie od drugiej, już trochę porysowanej
Ferrari LaFerrari hybrid - 2,7 sek., 950 KM W chwili wprowadzenia na rynek w 2013 roku model ten był nie lada sensacją. Była to bowiem zarówno pierwsza hybryda w historii legendarnej, włoskiej marki, jak również najszybszy model w jej dziejach. Zaplanowano ...
Bardzo duża wiekszość części używanych na aukcjach ( szczególnie do nowszych aut) pochodzi z ubezpieczeń co za tym idzie są uszkodzone, jedne mniej drugie więcej. Czasami jest małe pęknięcie na szkle a czasami ułamane uchwyty. Ludzie wklejają uchwyty na super glue i już wrzucamy na allegro jako sprawną. Dlatego ja w Twoim przypadku preferuję kupić używaną ale odbiorem osobistym lub nowy zamiennik, będziesz miał pewność że wszystko jest tak jak trzeba. Co do błotnika no wiadomo oryginał to oryginał ale też nie wiadomo na co trafisz. Może trafić Ci się szpachluch a może być ładny z małym defektem. Zamiennik dobrze zabezpieczony to te 2 uchroni się przed korozją.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.