Wyciaganie Szyby z clio 2!!!

06 Sie 2006, 09:43

witam
Mam renault clio 2 5 dzwiowe i chciałbym sam przyciemnić szyby w aucie.Próbowałem bez wyciągania szyb ale krew mnie zalała z nerwów i dałem sobie spokój.Chciałem wyciagnąć szyby ale doszłem tylko do czesciowego wyciągniecia uszczelek.Moje pytanie jest nastepujace:
*jak sie wyciaga tylną szybe i boczne.Prosze o jak najdokładniejsza instrukcje ;-P
*jak najlepiej naklejać samą folie(jakies doświadczenia mile widziane!)
stoleck
Nowicjusz

06 Sie 2006, 11:39

Moim zdaniem jak robisz to pierwszy raz to lepiej oddać to komuś kto zrobi to profesjonalnie.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

06 Sie 2006, 21:14

stoleck napisał(a):*jak sie wyciaga tylną szybe i boczne.Prosze o jak najdokładniejsza instrukcje ;-P
*jak najlepiej naklejać samą folie(jakies doświadczenia mile widziane!)
Witam,
Nie pamiętam dokładnie jak jest z szyba w Clio2 ale przypuszczam że tylna szyba tak jak i przednia jest wklejana więc jej nie wyjmiesz, jeżeli chodzi o boczne szyby to żeby je wyjąć to muszisz rozebrać całe drzwi i wyciągnąć szybę z szyny podtrzymujacej (w jednych szyba jest przykrecana do takiej szyby a w innych przypadkach wciskana) zadanie ryzykowne i trzeba to robić delikatnie żeby szyba nie pękła...
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

03 Wrz 2006, 18:54

Musisz pamiętać że policja już ma sprzęt do sprawdzania przepustowosci światła i może zabrać dowód za to. Na tylne szyby możesz sobie przykleić co chesz ale na szybach w drzwiach przedni musi być folia z atestem.

Musisz ja naklejać po uprzednim umyciu na wodę z niewielką ilością np płynu do naczyń. Do tego żeby był porządany efekt potrzebne są specjalne zgarniaczki plastykowe i suszarka (nie do włosów).

Szyby przednia i tylna są wklejone.
oliwer
Początkujący

Miejscowość: dolnośląskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Rajdowa Celica GT4 Carlosa Sainza na sprzedaż
    Wystarczy 199 000 euro i oryginalna Celica GT4 ST165 Carlosa Sainza może być twoja. Samochód, którym słynny Hiszpan zajął drugie miejsce w Rajdzie Grecji 1991, został wystawiony na sprzedaż przez belgijską firmę ...