Wyciągarka do LR Defender 90

18 Lis 2011, 22:15

Ja tam się nie gniewam :wink: ale jak chcesz się reklamować to skontaktuj się z administratorem.
Linki wywaliłem.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

22 Lis 2011, 15:55

nie wiem czy coś jeszcze pomogę, ale nawiązując do wyciągarki - też polecałbym Dragona Truck 14000. miałem okazję go testować, co prawda w jeździe terenowej, ale dawał nieźle radę.. nie wiem jak to się będzie przekładało na Twoje potrzeby TheDriver, ale dragon robi dobry sprzęt (mimo, że jest made in china), a w cenach jest dość konkurencyjny.
życzę udanego wyboru, pozdrawiam
drmax
Nowicjusz

Auto: Land Rover Disco 2

22 Lis 2011, 19:00

dzieki, cały czas się zastanawiam pomiedzy dw truck 14000 a more4x4 17000. Nie wiem czy opłaca się dać te 600zł wiecej za more4x4 i miec troche wiecej uciągu czy zostać przy dragonie... :?
TheDriver
Nowicjusz

Auto: LR Defender 90, 2.5 200tdi,'91

23 Lis 2011, 10:13

jeśli ma być do pracy to im mocniejsza tym lepsza,
jeśli do wyjazdów i zabawy to lżejsza i szybsza
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

23 Lis 2011, 10:59

W sumie to się zgadzam ale,

Waga - ma duże znaczenie im większy % masy całkowitej stanowi wyciągarka czyli im mniejsze auto tym większą powinno się wagę do tego przywiązywać - kwestia środka ciężkości, amortyzatorów i hamulców.

Szybkość - jeżeli jej potrzebujemy owszem.

Moc - warto pamiętać że im większa moc silnika wyciągarki (kW) tym większe jest zapotrzebowanie na prąd, i należy dobrać odpowiedni akumulator i alternator bo inaczej para pójdzie w gwizdek a moc będzie tylko na karcie katalogowej produktu. Spadek napięcia to częsta przyczyna awarii slinka wyciągarki, ale od czego są bezpieczniki.

Co do mocy i szybkości razem wziętych pamiętajmy że off-road to nie kolej linowa :lol: myślenie i technika jazdy zawsze na pierwszym miejscu.
JacekK
Obserwowany

Auto: Opel Insignia 4x4

23 Lis 2011, 11:25

ta tylko tu rozpatrujemy auto do pracy nie do offroadu ;)
offroad jest "uboczną" funkcją tego auta, dlatego była propozycja osobnego altka i osobnego aku tylko pod łincza, dlatego jest duża wyciągarka, w defie obciążenie przodu możemy spokojnie pominąć, możemy to zawiasem naprawić a w tym względzie mamy wielki wybór :wink:

dlatego była propozycja mechanika, niestety koszty za duże :mrgreen:
no istnieje jeszcze opcja Hydraulika niestety koszty podobne
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo - niskie koszty utrzymania
    Nowa generacja Volkswagena Polo, która pojawiła się w polskich salonach, wyróżnia się najwyższym poziomem bezpieczeństwa (tytuł Best in Class 2017 przyznany przez Euro NCAP), bardzo obszernym wnętrzem oraz najbardziej ...
    Kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz
    Kierowcy często nadużywają sprzęgła, na przykład dotaczając się kilkadziesiąt, a czasami nawet kilkaset metrów do świateł. Jest to nieekonomiczne i niebezpieczne. "Jazda na biegu jałowym i wciśniętym sprzęgle powoduje ...

23 Lis 2011, 17:15

czyli w sumie wszystko jasne, bedzie more4x4 17000pro :):):)
....tylko musze na niego dozbierać kasiory, może będzie na gwiazdke :lol:
Dzieki za porady :)
Pozdro
TheDriver
Nowicjusz

Auto: LR Defender 90, 2.5 200tdi,'91

19 Mar 2012, 15:06

Za pieniądze o których piszesz to ciężko coś dobrego znaleźć ja szukałem do swojego jeepai dostałem dość korzystną cenę ale nie za tyle ile ty chcesz wydać
Zibi2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 06 1990
Auto: Jeep sherokee