Wyciek oleju passat b 5

06 Lip 2010, 11:10

mam wyciek oleju na zdjeciu widac skad . chcialbym sie dowiedziec co moze byc jego przyczyna. wydaje mi sie ze przewody beda do wymiany zacisk na gumie nie trzyma.
passat b 5 1.9 tdi .

Zdjęcie
office84
Nowicjusz

06 Lip 2010, 13:55

Najpierw sprawdz, ile masz oleju w silniku ( kontrolę oleju robi się na zimnym silniku ). Chodzi o to, czy nie masz za dużo.
Nie napisałeś skąd dokładnie ci ten olej wycieka - czy spod korka czy spod węża czy spod cybanta. Jeżeli spod korka, to sprawdz, czy masz pod nim gumową uszczelkę. Jeżeli spod węża ( zakończenie węża ) lub spod cybanta, to jeżeli masz tego węża na tyle, to go utnij za cybantem i załóż spowrotem ściskając cybantem w nowym miejscu. Jeżeli wąż jest na wymiar to niestety musisz wymienić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Lip 2010, 13:59

to odma silnika i każdemu tam rosi olej.. sprawdź opaski i przeczyść wszystko. może masz ten plastik pęknięty ..to wymiana na nowy.
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

08 Lip 2010, 10:20

cos mi sie wydaje ze wlasnie musze wymienic ta opaske... dziekuje za odpowiedz.
office84
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dobry akumulator prosto z półki
    Nie zawsze to co stoi na sklepowej półce jest tym czym naprawdę powinno być. Akumulator jest na tyle specyficznym produktem, iż wraz z upływem czasu może utracić część swoich właściwości. Niestety, dość często zdarza ...
    Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
    Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...