Od dawna ciekł mi olej, dziś wyczyściłem wszystko i zaobserwowałem skąd się wydobywa. Na zdjęciu po lewej wszystko jest wyczyszczone, a po prawej stan po jednej jeździe (kilka godzin później). Kropla oleju pojawiła się pod spodem silnika, w miejscu gdzie jest czerwony tekst (tuż pod nim). Co to może być? Jest to benzyna
Zdjąłem kolektor ssący i okazuje się że jest jeszcze jedna usterka związana z olejem (może powiązana z tym wyciekiem). Na pokrywie zaworów, na dnie tego wgłębienia jest olej.
Zrobiłem kilka zdjęć, żeby było wiadomo o który dokładnie element mi chodzi. Ostatnie zdjęcie pokazuje gdzie jest olej na pokrywie zaworów.
Samej pokrywy zaworów jeszcze nie zdejmowałem. Być może usunięcie tego problemu rozwiąże ten drugi.
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Elektryfikacja według Toyoty Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.