Od dawna ciekł mi olej, dziś wyczyściłem wszystko i zaobserwowałem skąd się wydobywa. Na zdjęciu po lewej wszystko jest wyczyszczone, a po prawej stan po jednej jeździe (kilka godzin później). Kropla oleju pojawiła się pod spodem silnika, w miejscu gdzie jest czerwony tekst (tuż pod nim). Co to może być? Jest to benzyna
Zdjąłem kolektor ssący i okazuje się że jest jeszcze jedna usterka związana z olejem (może powiązana z tym wyciekiem). Na pokrywie zaworów, na dnie tego wgłębienia jest olej.
Zrobiłem kilka zdjęć, żeby było wiadomo o który dokładnie element mi chodzi. Ostatnie zdjęcie pokazuje gdzie jest olej na pokrywie zaworów.
Samej pokrywy zaworów jeszcze nie zdejmowałem. Być może usunięcie tego problemu rozwiąże ten drugi.
Volvo V40 i V40 Cross Country z nowymi silnikami benzynowymi Volvo rozszerza gamę silników dwóch modeli kompaktowych. V40 będzie dostępny z jednostką T2 o pojemności 1.6 l i mocy 120 KM. W V40 Cross Country nowością będzie dwulitrowy silnik o mocy 180 KM skonfigurowany ...
Silnik 8GR-FXS Silnik 8GR-FXS jest kolejną jednostką, którą w napędzaniu kół wspomagają silniki elektryczne. Sam motor wytwarza 299 KM, ale łączna moc układów, w których jest stosowany wynosi już 359 KM. Z takiego ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.