Witam,
mam mały wyciek na łączeniu skrzyni biegów w moim JAZZiku (1,4 isdi 2003r.). Nie tak dużo - ok. 5 kropli dziennie, ale tak nie powinno być. Byłem dziś u diagnosty i stwierdził że to przez uszczelniacz na połączeniu obudowy skrzyni biegów (jakby mały ubytek tego uszczelniacza)..
Mechanik wykluczył Simmering. To wygląda tak jakby obudowa skrzyni biegów była złożona z dwóch "skorup", które łączą się i trzymają sie śrubami a miedzy nimi zamiast uszczelki jest taka pianka/silikon (podobno seryjnie tak robią zamiast uszczelki) i w jednym miejscu jest jakby ubytek tej uszczeli,bo wszędzie iona trochę wychodzi na boki a tam nie. nic nie dało dokręcenie tej śruby przy tym miejscu. Jutro spróbuję tam napakować silikonu technicznego wysokotemperaturowego.. myslicie ze to mogłoby pomóc?
Czy spotkaliście sie w czymś takim? Jak z tym walczyć? czy dokręcenie śrubki albo silikon wystarczy? A może jest na to jakaś akcja serwisowa? Bo wyciąganie skrzyni biegów, rozbieranie jej i uszczelnianie to pewnie kosztowan sprawa?
z góry dzieki za odpowiedzi.
o - znalazłem na necie podobną sytuację - zdjęcia są dobre i u mnie to wygląda podobnie:
http://forum.nissanklub.pl/index.php/to ... ni-biegow/