Wycieka na pompie wtryskowej - WYMIENIC/NAPRAWIAĆ??

07 Mar 2010, 12:51

Witajcie,
autko jak w temacie. Mam problem, gdyż spod dżwigienki gazu na pompie jest wyciek paliwa. Jak to naprawić i jakie mogą być koszta takiej naprawy?
Czy to powazna sprawa? Mechanik najpierw mówil o regenracji pompy (600zł) a poźniej o możliwości naprawy jej w sąsiednim serwisie (który ma właściwy sprzęt) za 250zł?
Co myslicie?
Dodam, że zimą i na mrozach zapowietrzał mi się układ paliwowy (z filtra i tu na pompie). Filt zrobiony a pompę z racji kosztów odłożyłem na później.
Dodam, że mam drobne problemy rano z odpalaniem autka :/

dzięki za wypowiedzi i pozdrawiam!
kowalus
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • 07 Mar 2010, 15:16

wszystko zależy co padło jeśli uszczelniacz to naprawa nie jest droga jeśli wyżłobiło dźwigienkę albo korpus to już inne koszta, tak czy siak pompe trzeba rozebrać i oglądnąć, najlepiej zawieź ją do warsztaty zajmującego się tylko pompami i wtryskami, onie mają sprzęt i umiejetności do zrobienia tego, odrazu powiedzą co się opłaca a co nie :wink: średnio przeciętny mechanik nawet nie ma jak ustawić pompy po rozebraniu :wink:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

07 Mar 2010, 16:16

Jeżeli to jest pompa typu Bosch to naprawa jest tania i prosta, gorzej z pompą Lucas.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

13 Mar 2010, 18:24

to byla pompa Lucasa. koszt naprawy 250zl. Niedobre bylo tez to, ze plaiwo wyciakjace z pompy kapalo na alternator i go dobilo, wiec musialem regenerowac alternator tez (220zl) :/
    Teraz powinno byc juz ok :] Tylko nie wiem czy nie przepłaciłem za te uslugi...
    kowalus
    Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuning Show 2013 - Kraków / relacja
      W tym roku Tuning Show 2013 w Krakowie odbyło się w słoneczny weekend w który wszyscy odwiedzający Targi mogli podziwiać niebywałe projekty samochodów właścicieli z takich krajów jak Czechy, Słowacja, ...