Wycieraczki Galaxy mk2 TDI włączają sie po przekroczeniu ok 40km/h

05 Paź 2021, 11:23

Wycieraczki Galaxy mk2 TDI włączają sie po przekroczeniu ok 40km/h POMOCY, wycieraczki w moim Galaxy mk2 2010 GHIA 2.0 Diesel działają z maksymalną prędkością, gdy samochód przekracza prędkość około 40km/h. Kiedy zwalniam poniżej 40km/h, zatrzymują się. Mogę je włączyć ręcznie jak jadę wolno ale nie mogę ich wyłączyć jak przekraczam prędkość 40km/h. Jak tylko przyspieszę, znów działają z maksymalną prędkością. Póki co wyjąłem bezpiecznik F22 żeby normalnie nim jeździć Znalazłem kilka wątków na angielskich stronach że to może mieć cos wspólnego uszkodzonym systemem alarmowym (Alarm sounder module – Korozja lub dostanie się wody )i wysyłaniem błędnych wiadomości. Chociaż żadnego komunikatu nie mam na desce rozdzielczej. Wspomnę jeszcze ze szyba przednia była wymieniana 10 sierpnia. Kolega zczytal mi także bledy. Będę wdzięczny za każda pomoc.
kushiro
Obserwowany

Zdjęcia: 1

05 Paź 2021, 12:31

Zerknij na błędy DTC (3) tam one wszystkie są ze sobą powiązane i dotyczą problemów z wycieraczkami. Jest problem z komunikacją z czujnikiem deszczu. Być może przez to masz takie problemy że wycieraczki nie działają tak jak powinny. Do tego dochodzi jakiś problem z silnikiem wycieraczek z przodu lub modułem. Warto tu posprawdzać na początek wszystkie złącza. Być może coś uszkodzili przy czujniku deszczu podczas wymiany szyby.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

05 Paź 2021, 12:55

DZiekuje . Tak zrobie
kushiro
Obserwowany

Zdjęcia: 1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 niezwykłych aut przy współpracy Yamahy
    Dla wielu Yamaha to przede wszystkim słynne motocykle i świetny sprzęt grający. Ale fani sportowych samochodów wiedzą, że połączenie tej japońskiej marki z czterema kółkami daje ciekawe rezultaty. Dowodem tego ...