Wycieraczki - Opel Astra G 2003

19 Mar 2017, 10:48

Hej

szukałem po forach takiego typu wycieraczek jakie mam i nie widze takich
[link wygasł]

moja auto to opel astra G 2003

macie pomysł jak się takie coś demontuje? chciałbym je wymienić na aerotwin boscha, jest to wql kompatybilne? czy nie da rady?
Mifol
Początkujący

Auto: Opel Astra G
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

19 Mar 2017, 12:38

Mifol napisał(a):macie pomysł jak się takie coś demontuje? chciałbym je wymienić na aerotwin boscha, jest to wql kompatybilne? czy nie da rady?
Cały ten plastik zdejmujesz razem z wycieraczką i zostanie tylko ten płaskownik w uchem do podpięcia uchwytu plastikowego nowej wycieraczki. Możesz śmiało kupić dedykowane do twojego samochodu i nie będzie problemu.

Takiego mocowania na wycieraczce jak u ciebie jeszcze nie widziałem, ale rożne robią :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

19 Mar 2017, 15:28

Witaj :P

jeśli mam być szczery to szukałem po parkingach właśnie takich wybieraczek i nic nie znalazłem podobnego ani po forach....

Próbowałem na próbę sciągnąć jedną swoją i nie mam pojęcia jak, a boję się bo mogę wyłamać, masz może jakiś pomysł? :D
Mifol
Początkujący

Auto: Opel Astra G
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2003

19 Mar 2017, 16:15

Mifol napisał(a):jeśli mam być szczery to szukałem po parkingach właśnie takich wybieraczek i nic nie znalazłem podobnego ani po forach...
To jakiś wynalazek :) nie masz co szukać takich samych tylko kupić dedykowane ramiona z tego co widać będą pasowały.

Mifol napisał(a):Próbowałem na próbę sciągnąć jedną swoją i nie mam pojęcia jak, a boję się bo mogę wyłamać, masz może jakiś pomysł?
Trzeba podnieść ramię wycieraczki i ustawić wycieraczkę pod kątem prostym do ramienia, powinieneś zobaczyć wtedy co trzeba zrobić żeby zdjąć wycieraczkę.

Jak zdejmowałeś kiedyś jakieś wycieraczki to powinieneś sobie z tym poradzić.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczny wschód słońca
    Nisko położone słońce w okresie jesiennym może oślepiać kierowców i powodować niebezpieczne sytuacje na drodze. Szczególnie niebezpieczne jest pierwsze 15-45 minut po wschodzie słońca. Ryzyko oślepienia wzrasta ...
    Toyota Prius - aerodynamika i niskie zużycia paliwa
    Toyota Prius czwartej generacji już na pierwszy rzut oka zwraca uwagę swą aerodynamiczną sylwetką. I nie jest to tylko subiektywne wrażenie, ponieważ dzięki starannemu zoptymalizowaniu kształtów nadwozia projektantom ...