Wycieraczki - pióra wycieraczek

Dzisiaj, 12:47

Macie woje spostrzeżenia odnośnie pór wycieraczek na początek 2025? Chodzi o to jak się rzeczywiście dane pióra od danych firm sprawują w użytkowaniu.
Oczywiście można po prostu wyjść z założenia że Bosch Aerotwin są dobre. Może i dobrze zbierają ale ja ich już nie kupię. Mam teraz jeden komplet i ma fatalną wadę, która powtórzyła się u mnie w innym aucie z identycznymi Boschami. Mianowicie chodzi o to ,że podczas pracy (nawet nie były to przejazdy po suchej szybie) , dochodziło do przełamania- zagięcia pióra podczas suwu. Wrażenia na autostradzie niezapomniane. :/ Grozi to odpadnięciem pióra lub złamaniem i uszkodzeniem przedniej szyby
Z kolei w innym aucie kupiłem takie droższe Valeo i zbierają przyzwoicie lecz wyją i skaczą po szybie w temperaturze ok +5 stC.
Co tu kupić??
Natrafiłem na pozytywne opinie o piórach SILBAK.
Nie miałem też nigdy polskich OXIMO.
Czy macie jeszcze jakieś sprawdzone propozycje producentów piór??
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Summer Cars Party 2009 / relacja
    Summer Cars Party - Najszybsza impreza tego lata już za nami! Powoli opadają emocje po Summer Cars Party 2009 - imprezie która odbyła się 26 września 2009 na Lotnisku Sportowym "Muchowiec" w Katowicach. Można było ...