Wycięta blacha

03 Gru 2018, 21:42

Witam. Miałam stłuczkę, ktoś wjechał i w tył auta. Światła ok, więc jeżdzę. Mechanik wyciął mi 15cm na 15 cm kwadrat w klapie bagażnika,żeby wziąć kolor. Mam dziurę. Pierwszy raz coś takiego widziałam. Czy to jest norma????
Ostatnio edytowany przez Kao, 03 Gru 2018, 21:45, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Przeniosłem do odpowiedniego działu, następnym razem proszę zwrócić na to wiekszą uwagę gdzie założyć temat.
clioclio
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Auto: renault

03 Gru 2018, 21:45

clioclio napisał(a):Czy to jest norma????
Nie to nie norma bo po 1 gość jest idiotą a po 2 takimi rzeczami zajmują się lakiernicy a nie mechanicy. Jeżdząc teraz takim autem jesteś narażony na utratę dowodu rej.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Gru 2018, 21:47

Boże co ja mam teraz zrobić. Zakleiłam taśmą, ale jak to wygląda. :(
clioclio
Nowicjusz

03 Gru 2018, 22:22

No ale rozumiem że klapa zostanie wymieniona?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

03 Gru 2018, 22:23

clioclio napisał(a):Witam. Miałam stłuczkę, ktoś wjechał i w tył auta. Światła ok, więc jeżdzę. Mechanik wyciął mi 15cm na 15 cm kwadrat w klapie bagażnika,żeby wziąć kolor. Mam dziurę. Pierwszy raz coś takiego widziałam. Czy to jest norma????
Normą jest - mam stłuczkę to odstawiam auto warsztatu i czekam na naprawę , W tym czasie jeżdzę MPK lub autem zastępczym. Nie jest normą jazda uszkodzonym autem bo światła ok.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

03 Gru 2018, 22:25

Mechanik kazał mi jeździć. Tak będzie wymieniona.Mam żal jedynie i nadal jestem w szoku o sposób wykonania i w ogóle jego komentarze. Firma 30lat na rynku. :(
clioclio
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo - niskie koszty utrzymania
    Nowa generacja Volkswagena Polo, która pojawiła się w polskich salonach, wyróżnia się najwyższym poziomem bezpieczeństwa (tytuł Best in Class 2017 przyznany przez Euro NCAP), bardzo obszernym wnętrzem oraz najbardziej ...
    Niebezpieczne zderzenia boczne pojazdów
    Zderzenie się pojazdów w ruchu stanowiło ponad 55% wszystkich wypadków drogowych w Polsce w 2021 roku. Z tego najwięcej było zderzeń bocznych (7371), w których zginęło też najwięcej osób (443 osoby) ...

03 Gru 2018, 22:34

Co można powiedzieć, dać teraz pstryczka w nos dla partacza (bo już wiem że nim jest) i przypilnować aby robota była dobrze zrobiona a najlepiej to nie ryzykować u niego
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

03 Gru 2018, 23:04

Kao napisał(a):Co można powiedzieć, dać teraz pstryczka w nos dla partacza (bo już wiem że nim jest) i przypilnować aby robota była dobrze zrobiona a najlepiej to nie ryzykować u niego
No nie wiem. Co miał wziąć aby dobrać lakier , odcień ? Klapkę wlewu paliwa :mrgreen: Pewnikiem on nie ma na teraz czasu a i Ona bez auta żyć nie może . Do tego dochodzi czas na zakup klapy. Wyciął aby być gotowy na naprawę typu wjechał i wyjechał :mrgreen: Czy spartolił sprawa dyskusyjna .
Ostatnio edytowany przez Kao, 03 Gru 2018, 23:19, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Wylgaryzm
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

03 Gru 2018, 23:24

bonifacy napisał(a):Co miał wziąć aby dobrać lakier , odcień ? Klapkę wlewu paliwa
a dlaczego nie? Przecież to do blotnikow trzeba dobrać kolor :yes:
A co do dobierania to zajmuje to godzinkę, umawiasz sie do mieszalni na konkretna godzine i na miejscu Ci dobiorą odpowiedni i nie trzeba nic wycinać i robić wodę z mózgu dla klienta
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

10 Gru 2018, 18:10

Odebrałam auto. Klapa niby ok, ale tylna szyba nie jest moja. :( Nie umiem dobrze powiększyć napisów ze starego zdjęcia, może ktoś pomoże? Na 90% jest inna.Mogła pęknąć przy wymianie klapy?Co to za zacieki po bokach??? Zdjęcie w galerii.To się chyba nie skończy...Staracona wiara w ludzi.
clioclio
Nowicjusz

10 Gru 2018, 21:04

No nikt szyby zazwyczaj nie zmienia jeżeli chodzi o klapy używane ale w takim przypadku powinien zmienić. Jedz tam i to zgłoś bez krępacji :ok:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika