Ostatnio pojechałem do mechanika bo mi przerdzewiała rura pomiędzy tłumikami w okolicy katalizatora. Mechanik doszedł do wniosku że i katalizator jest padnięty i lepiej żeby go wyciąć i wspawać rurkę. Tak też zrobiłem i teraz jeżdżę bez niego. Auto dostało kopa ale mam pytanie. Czy taka jazda bez katalizatora nie ma negatywnych skutków w spalaniu benzyny ( tz. czy auto nie będzie paliwo więcej benzyny)?
Tomek potrzebuje naszej pomocy! Bez niej umrze Pomóżmy Tomkowi.Podarujmy mu płuca
Z tego co sie orientuje to nie. Bardzo duza roznice odczules w przyspieszeniu? Bo napisales ze dostalo autko kopa, jestem ciekw jak to jest w praktyce ;p bo w teorii sie orientuje
Jeżeli auto zyskało na mocy (a nie straciło) to wszystko jest w porządku niektórzy uważają że jak się wytnie katalizator to powstaje tzw. Turbo dziura i autko traci na mocy jedyny problem może być na przeglądzie gdyż autka powyżej 96' roku(o ile się nie myle) muszą mieć katalizatory.
Toyota 222D – sekretna broń Toyoty w WRC W 1984 roku Toyota wygrała Rajd Safari Celicą Twincam Turbo. Po zachęcających wynikach fabrycznego zespołu w kilku ostatnich sezonach, Toyota zainwestowała ogromne nakłady czasu, pieniędzy i wysiłku, aby pokazać się z jak ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.