[Bravo II 1.4t 120] Wyciszyć czy kupić nowe auto?

27 Gru 2017, 12:21

Cześć,
od prawie roku jestem właścicielem Bravo II. Auto dynamiczne, dobrze się sprawdza w mieście i jak na razie jest niezawodne. Niestety wg mnie jest słabo wyciszone i jazda po autostradzie z prędkością > 110 km/h jest bardzo niekomfortowa. Najbardziej uciążliwy jest szum powietrza i hałas kół. Silnika prawie nie słychać - zagłuszony jest przez ww hałasy ;)
Jak na razie słabe wyciszenie to dla mnie jedyny mankament tego auta, ale na tyle istotny, że rozważam zamianę na inne. Drugą opcją jest skorzystanie z usług firm, które zajmują się kompleksowym wyciszaniem aut.
Co byście wybrali na moim miejscu? Da się porządnie wyciszyć to auto tak, by dorównało autom z wyższych klas, np. volvo s60, citroen C5 itp.?
Koszt wyciszenia to jakieś 5k-7k, ale zanim nie wydam tej kasy to też nie będę wiedział, jaki efekt to przyniesie i czy nie będzie to kasa wyrzucona w błoto.
rolandobloom
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 23 12 2016
Auto: Nie mam

30 Gru 2017, 12:49

Ja bym wolał kupić inne auto niż wyciszać te. Wiąże się to z rozebraniem całego wnętrza auta, dodatkowo musiałbyś zainwestować w inne opony żeby zmniejszyć szum. Spore koszta a efekt może nie być zadowalający. Warto tyle wydawać żeby było trochę ciszej?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

FLV – koncept Toyoty i Lexusa, którego nie znałeś
    W połowie lat 90. Toyota i Lexus pokazały światu koncepcyjny pojazd FLV. Auto o nieszablonowym nadwoziu pokazywało ciekawe podejście Japończyków do projektowania luksusowych samochodów. Wybraliśmy się w krótką ...