Wygodne Autko do 10 tys. zł.

10 Sty 2014, 00:47

Witam.
Poszukuje autka do 10 tys. zł. z silnikiem diesla bądź Benzyna+LPG . Pojemność max. 2000 cm3 .Rozglądam się za większym autkiem typu Passat B5 ,Peugeot 406 ,Audi A4 ,Mondeo Mk3 ,Citroen C5 .Chciałbym samochód wygodny w którym komfort jazdy nie będzie na najniższym poziomie .Interesowałem się również Renault Laguna 2 ale wszyscy mi tego odradzają :) zależy mi na tym by nie było problemu z dostępem do części tego autka ,żeby przy naprawach nie ciągnęło tak po kosztach ,tak samo jeśli chodzi o spalanie :) z mniejszych autek zainteresował mnie Peugeot 307 i też nie wykluczam opcji kupna takiej wielkości Peugeocika :P ale raczej jestem za Sedanem bądź nawet Kombi ponieważ auto może służyć do przewozu większej ilości towaru raz na miesiąc albo dwa miesiące :) czekam na jakieś inne ciekawe propozycje aut większych gabarytów oraz opinie aut ,które wyżej zostały przeze mnie wymienione:) z góry dziękuje za propozycje oraz opinie .. :ok:
chromek93
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 01 2013
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1992

10 Sty 2014, 02:40

Może coś z Daewoo jeśli nie masz uprzedzeń do tej marki jak niektórzy ? Leganza lub Nubira sedan, kombi, ceny części smiesznie tanie, dostępne bez problemu, dobre silniki pod gaz. Wybór będzie dość spory.
airton
Początkujący

Miejscowość: Bielsko-Biała
Prawo jazdy: 28 04 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

10 Sty 2014, 03:05

C5 jest najwygodniejsza z twoich opcji ale w benzynie sporo pali. Passat...musiałbyś mieć sporo szczęścia ,gdyż akurat B5 maja już najlepsze swoje lata za sobą. To auto mocno eksploatowane ze sporymi prawdziwymi przebiegami ale...szukać na pewno warto. :) 406 jest bardzo solidna lecz lubi benzynę :D ale za to nie ma problemu z korozją.
Zastanawiałeś się nad Octavią I, Xsarą Picasso,Hondą Accord VI,Mazdą Premacy..?
:yes:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

10 Sty 2014, 14:44

Honda Accord ciekawa opcja lecz nie mam o tym samochodzie żadnych opinii :) co do samochodów typu Picasso to bardziej Scenic przypadłby mi do gustu :P godne polecenia ? jakieś opinie ?
chromek93
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 01 2013
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 1992

10 Sty 2014, 14:48

chromek93 napisał(a):bardziej Scenic przypadłby mi do gustu :P godne polecenia ?

Kliknij zdjęcia pod moim nickiem ,a zobaczysz jakiego Scenica miałem do września... Są fotki przed i po... :cry: Jak chcesz ,to opowiem ci o jego wadach i zaletach.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

10 Sty 2014, 15:06

Po pierwsze jak się nastawiasz na komfort to minimum klasa średnia, a najlepiej średnia wyższa. Napęd najlepiej rwd, ew. 4x4. Na pewno godne polecenia będą tutaj Opel Omega, BMW E34, E39, E36, Audi 100/A6 C4 w quattro. Z fwd może Ford Mondeo mk3.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ustąp pierwszeństwa na przejściu dla pieszych
    Choć główną funkcją przejścia dla pieszych jest umożliwienie bezpiecznego przedostania się na drugą stronę ulicy, to właśnie na pasach ginie najwięcej pieszych – w 2018 r. w takich okolicznościach śmierć poniosło ...