Wygodne Autko do 10 tys. zł.

10 Sty 2014, 00:47

Witam.
Poszukuje autka do 10 tys. zł. z silnikiem diesla bądź Benzyna+LPG . Pojemność max. 2000 cm3 .Rozglądam się za większym autkiem typu Passat B5 ,Peugeot 406 ,Audi A4 ,Mondeo Mk3 ,Citroen C5 .Chciałbym samochód wygodny w którym komfort jazdy nie będzie na najniższym poziomie .Interesowałem się również Renault Laguna 2 ale wszyscy mi tego odradzają :) zależy mi na tym by nie było problemu z dostępem do części tego autka ,żeby przy naprawach nie ciągnęło tak po kosztach ,tak samo jeśli chodzi o spalanie :) z mniejszych autek zainteresował mnie Peugeot 307 i też nie wykluczam opcji kupna takiej wielkości Peugeocika :P ale raczej jestem za Sedanem bądź nawet Kombi ponieważ auto może służyć do przewozu większej ilości towaru raz na miesiąc albo dwa miesiące :) czekam na jakieś inne ciekawe propozycje aut większych gabarytów oraz opinie aut ,które wyżej zostały przeze mnie wymienione:) z góry dziękuje za propozycje oraz opinie .. :ok:
chromek93
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 01 2013
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1992

10 Sty 2014, 02:40

Może coś z Daewoo jeśli nie masz uprzedzeń do tej marki jak niektórzy ? Leganza lub Nubira sedan, kombi, ceny części smiesznie tanie, dostępne bez problemu, dobre silniki pod gaz. Wybór będzie dość spory.
airton
Początkujący

Miejscowość: Bielsko-Biała
Prawo jazdy: 28 04 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

10 Sty 2014, 03:05

C5 jest najwygodniejsza z twoich opcji ale w benzynie sporo pali. Passat...musiałbyś mieć sporo szczęścia ,gdyż akurat B5 maja już najlepsze swoje lata za sobą. To auto mocno eksploatowane ze sporymi prawdziwymi przebiegami ale...szukać na pewno warto. :) 406 jest bardzo solidna lecz lubi benzynę :D ale za to nie ma problemu z korozją.
Zastanawiałeś się nad Octavią I, Xsarą Picasso,Hondą Accord VI,Mazdą Premacy..?
:yes:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

10 Sty 2014, 14:44

Honda Accord ciekawa opcja lecz nie mam o tym samochodzie żadnych opinii :) co do samochodów typu Picasso to bardziej Scenic przypadłby mi do gustu :P godne polecenia ? jakieś opinie ?
chromek93
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 01 2013
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 1992

10 Sty 2014, 14:48

chromek93 napisał(a):bardziej Scenic przypadłby mi do gustu :P godne polecenia ?

Kliknij zdjęcia pod moim nickiem ,a zobaczysz jakiego Scenica miałem do września... Są fotki przed i po... :cry: Jak chcesz ,to opowiem ci o jego wadach i zaletach.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

10 Sty 2014, 15:06

Po pierwsze jak się nastawiasz na komfort to minimum klasa średnia, a najlepiej średnia wyższa. Napęd najlepiej rwd, ew. 4x4. Na pewno godne polecenia będą tutaj Opel Omega, BMW E34, E39, E36, Audi 100/A6 C4 w quattro. Z fwd może Ford Mondeo mk3.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy tempomat w samochodzie oszczędza paliwo?
    Używanie tempomatu może przyczynić się do oszczędności paliwa w pewnych okolicznościach, ale nie zawsze i o tym trzeba pamiętać. Jazda z wykorzystaniem tempomatu umożliwia utrzymanie stałej prędkości pojazdu, co pozwala na ...