[Opel zafira] wygodne autko...

27 Cze 2006, 00:42

Witam,
Miałęm ostatnio okazję jeździć przez jeden dzień właśnie tym samochodem. Bardzo mile mnie zaskoczyło to autko, całkie przyjemnie się nim jeździ wykonanie wnętrza też jest nie naganne, to co mnie zaskoczyło to hamulec ręczny w postaci dźwigni podobnej do tych z samolotu ;) To co najważniejsze to to że samochód jest zarejestrowany na 7 miejsc, a ja właśnie szukam auta rodzinnego i przestronnego. Silnik jaki miałem w aucie testowym to 2.2 CDTI. Znalazłem parę zdjęć żeby pokazać jak wygląda, no i chciałbym usłyszeć wasze opinie o tym samochodzie. A może macie ciekawsze propozycje? Z góry dziękuję...

Pozdrawiam,
Kuba
Kuba

27 Cze 2006, 11:27

Kuba napisał(a):To co najważniejsze to to że samochód jest zarejestrowany na 7 miejsc, a ja właśnie szukam auta rodzinnego i przestronnego

Myśle, że strzał w 10. :wink:
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

08 Sty 2007, 23:11

Jesli jest to samochod spelniajacy twoje oczekiwania i posiadasz fundusze na kupno go to na co tu czekac :)
Pozdrawiam,
Hammond
Hammond
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Sty 2007, 23:12

Pochwale sie a co ! W moim meganie tez mam dzwignie hamulca recznego jak w samolocie :D
Pozdrawiam,
Hammond
Hammond
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Sty 2007, 08:20

Osobiście jeździłem kilka razy (raz w trasie - około 1300 km), tyle, że pierwszą edycją Zafiry. Autko z klasą i komfortem. Do dzisiaj nie słyszę złego słowa na temat auta (auto kolegi), a ma już chyba 4, czy 5 lat. Oprócz obsługi bieżącej (oleje, płyny, klocki, przeglądy gwarancyjne...) nic do auta nie musiał dołożyć! Mimo całej mojej niechęci do Opla - ten model mogę śmiało chwalić...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry - historia innowacji
    Toyota Camry, średniej wielkości sedan z napędem na przednie koła, należy – obok Corolli i Priusa – do najlepiej rozpoznawalnych modeli japońskiej firmy na całym świecie. W Stanach Zjednoczonych jest od wielu ...