Wygodne auto do 10-11k

08 Maj 2016, 13:24

Takie B6 to wydatek minimum 17-18k a nie 13k..

Octavia długo się już sprzedaje i jeśli dobrze kojarzę auto było na jakimś profilu na fb o nieuczciwym sprzedawcy a dlatego że na początku sprzedający nic nie pisał o wypadku.
Passat podejrzany,facet sprzedaje po roku użytkowania doinwestowane auto za nieduże pieniądze? 1.8t chodzą trochę drożej.
Przebieg duży? No tak lepiej mieć magiczne 150tysięcy na liczniku i Bóg wie ile w rzeczywistości..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Maj 2016, 14:14

Duży przebieg to nie znaczy, ze dyskwalifikuje, a od 15 letniego auta nie wymagam 150tyś tylko do kościoła i marketu. Wiadomo, że przebieg nic nie znaczy, a ważniejszy jest stan. Ale takie potwierdzone 220-240 tyś jakoś pozytywniej mnie nastraja :naughty: .

A co do tego paska to chyba faktycznie coś mocno nie tak, bo promocja na 4 tysiące się zrobiła :D
[link do oferty na Allegro wygasł]

A jakąś mazde 6 I gen?
Coś poza rdzą się z nie dzieje?
Taką mam w okolicy.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
alak
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 12 2008
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Citroen Xsara II
Silnik: 1.6 16v 109KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

08 Maj 2016, 14:29

Za 11-12k Mazda 6 to trochę ryzykowny zakup.

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - przebieg raczej autentyczny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Maj 2016, 14:05

Zafira, Scenik odpadają ze względów estetycznych.
Oktavia ogłoszenie nieaktualne, a telefonów ode mnie nie odbierał. Już kiedyś wcześniej się miałem umówić z nim ale nie dało rady godzinowo (ja pracuje do 16 on od 15) A dwa ostatnie weekendy miałem zajęte.

Jestem bardzo zdziwiony, ze nei ma w czym wybierać do 10tyś w moich okolicach jesli chodzi takie auta jak by mnie interesowały...
W sumie najbardziej przypadło do gustu mi i żonie Octavia I i a4. Ja bym się jeszcze może na scenika skusił, ale żona się nie chce przekonać do jego kontrowersyjnego wyglądu :bored:

Żonie scenik rx4 się podoba i właśnie idę obejrzeć
Gadałem z właścicielem, trzeba by było porządnie sprawdzić, ponoć dopiero co wymieniona skrzynia(ponoć oryginalna) i sprzęgło. Bo sypło się sprzęgło i okazało się że jednak skrzynia też była w złym stanie. Nie ma faktur, ale ma stare części i pudełka. Niestety znów ciężko się umówić ze sprzedającym i najwcześniej to sobota rano pasuje mi i jemu. Sprzedaje bo ta naprawa jednak nadwyrężyła jego sytuację finansową.

Edit: Nie wiem ale chyba się nie zdecyduję na tego scenica. Strasznie zniszone wnętrze + popękana tylna klapa (na górze, tak jakby od ciężaru opony) do tego zdjęty wał bo niby podpara walnęła i nie starczyło już kasy. Wymina skrzyni, sprzęgła i wysprzęglika (no faktycznie sprzęgło chodzi fajnie skrzynia też ładnie). Więc musiałbym wymienić fotele. Do tego słabo zamocowana butla w bagażniku. Do tego auto ogólnie wydaje się za wysokie, raczej jednak coś "niższego".

Wiec pozostaje póki co:
1. Octavia
2. Passat/A4 lub Mondeo
3. Xsara

I tutaj nie wiem czy szukać w moim budżecie Laguny II po lifcie (2005). Ile kasy na taką powinno się mieć?
alak
Nowicjusz

11 Maj 2016, 10:43

Przepraszam za post pod postem, ale chciałem podbić temat wyżej.

Jak tam oceniacie takie mondeo:
Nie za tanie, nic nie widać że jest nie tak? Warto sprawdzić>
alak
Nowicjusz

11 Maj 2016, 10:55

Full opcja ze sporym silnikiem i przebiegiem leciutko pow 215 tyś, sprowadzona przez handlarza i oferowana w cenie gołej Fabii sprzed 10 lat - nic Cię nie pokoi?
piotrekbdg
Początkujący

Prawo jazdy: 20 07 2009
Auto: BMW 3er E92
Silnik: 2.0 143 KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota TS050 Hybrid po raz pierwszy w Silverstone
    W weekend 16-17 kwietnia zaczynają się Mistrzostwa Świata FIA w wyścigach długodystansowych (FIA World Endurance Championship). W 6-godzinnym wyścigu w Silverstone w Wielkiej Brytanii Toyota GAZOO Racing wystawi nowy bolid, ...

11 Maj 2016, 11:20

No wydaje się tani, ale po prostu nic nie mam w okolic do obejrzenia i juz zaczynam na takie okazje patrzec
alak
Nowicjusz

11 Maj 2016, 13:16

Sęk w tym, że to nie jest okazja...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

11 Maj 2016, 14:26

Okazja miała być w cudzysłowie :).

No to zmieniam trochę cel.

Któraś z tych Xsar wygląda wiarygodnie?
Ta już się pojawiła w moim pierwszym poście więc do 11 kwietnia co najmniej wisi. Wrócę z pracy to przedzwonię.
Tutaj gorsze wyposażenie i cena wyższa.

Co sądzicie o tych autach?
alak
Nowicjusz

11 Maj 2016, 15:48

druga ładna ale chyba ma obszytą kierownic nową skórą
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

11 Maj 2016, 17:29

Druga ma przedni błotnik w innym odcieniu (trzecie zdjęcie) poza tym wygląda ok i można obejrzeć.
Barol
Awatar użytkownika

11 Maj 2016, 19:07

Prawy błotnik (od strony pasażera był robiony) poza tym ponoć oryginalny lakier. Więc pewnie zderzak też poszedł. Postaram się na sobotę umówić i obejrzeć.
Kierownica ponoć oryginał z taką przyjechał z Niemiec.
Szkoda, że stoi na stalówkach. Jakby poszedł za 7 to byłbym nawet zdecydowany.
alak
Nowicjusz

14 Maj 2016, 12:17

Niebieska Xsara obejrzana i dużo za drogo. Samochód był puknięty w przód (ale maska cała oryginalna, nawet ma jakieś niewielki obtarcia przy odbojnikach)
1. Błotnik prawy tył i zderzak tył przerysowane
2. Przedni zderzak od dołu pęknięty i w innym odcieniu
3. Prawy błotnik malowany lub wymieniany
4. Brak plastików z przodu przed chłodnicą, te co są to latają, a wentylator o coś leciutko trze. (Nowa chłodnica)
5. Próg prawy ma już bąble więc też do roboty
6. Stoi na zimówkach
7. Tylne tarcze zardzewiałe i cieniutkie, więc trzeba dać nówki + klocki (przód wyglądał ok)

Wnętrze wygląda ładnie silnik pracuje też ładnie, reszta wygląda ok.

Ponoć w poniedziałek jak przejdzie przegląd "0" to Pan ma kupca na 7300 i ja muszę dać więcej :lol: . W poniedziałek wieczorem zadzwonię i jak się dogadam na jakieś 5500-6000 to bym się nawet zdecydował.

Jeszcze jest ta Xsara. Którą Barol w pierwszym poście tego wątku ocenił na ładną. Tutaż też być może było coś z przodem, bo jest lekki klin między zderzakiem a nadkolem(prawa strona), do tego brakuje kilku śrub, chyba, a te co są nie jestem pewien czy są oryginalne )w tej niebieskiej były takie czarne plastikowe zatrzaski). Sprzedawca zarzeka się, ze nie był bity, i są jakieś takie standardowe ślady eksploatacji. Nie wiem czy jest sens jechać te 100km i zawracać gitarę mechanikowi. Co wy o tym sądzicie?

Pogadałem dłużej i raczej nie opłaca się jechać. Typowy handlarz "wie Pan to już 13 letnie truchło, nie ma się spodziewać, że jest idealne, ale w środku Wersal" Nic nie trzeba robić tylko lać i jeździć. Chyba odpuszczę póki co handlarzy. Z resztą kalkulując podobne auto w Niemczech to 1000-1500 EUR, a gdzie ich zarobek + koszt sprowadzenia?
alak
Nowicjusz

15 Maj 2016, 11:28

No ładna ale jak wcześniej zauważyłeś trochę się już sprzedaje więc coś raczej musi być na rzeczy.
Ta niebieska się już chyba sprzedała bo ogłoszenie nieaktualne :mrgreen:

Co prawda też handlarze ale wyglądają ok.
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko w tą książkę bym nie wierzył zbytnio..
Barol
Awatar użytkownika

16 Maj 2016, 07:39

Co do niebieskiej to niby na dziś ma klienta, który ją kupić za 7300 jak przejdzie przegląd, ale wieczorem mam zadzwonić i jak coś to spróbuję się dogadać.

Niestety 1.4 odpada. Aktualnie mam astrę f 1.6 8v i te 75KM to mało.
Ta druga ładna. Ale najwcześniej będę mógł pojechać w sobotę. Jak jeszcze będzie a nic innego się nie pojawi to obejrzę.

Tyle dobrze, że mi się nie spieszy z kupnem, bo jednak astra nie umarła, bo tylko ścięło klin na wale.
Filtry na olx/otomoto zapisane i szukam Xsary, ewentualnie Octavi I (Xsara bardziej prawdopodobna, bo Octavie to w większości mulaste 1.6, albo zajeżdżone, albo golasy)
alak
Nowicjusz