Wygodne auto do 10-11k

08 Maj 2016, 13:24

Takie B6 to wydatek minimum 17-18k a nie 13k..

Octavia długo się już sprzedaje i jeśli dobrze kojarzę auto było na jakimś profilu na fb o nieuczciwym sprzedawcy a dlatego że na początku sprzedający nic nie pisał o wypadku.
Passat podejrzany,facet sprzedaje po roku użytkowania doinwestowane auto za nieduże pieniądze? 1.8t chodzą trochę drożej.
Przebieg duży? No tak lepiej mieć magiczne 150tysięcy na liczniku i Bóg wie ile w rzeczywistości..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Maj 2016, 14:14

Duży przebieg to nie znaczy, ze dyskwalifikuje, a od 15 letniego auta nie wymagam 150tyś tylko do kościoła i marketu. Wiadomo, że przebieg nic nie znaczy, a ważniejszy jest stan. Ale takie potwierdzone 220-240 tyś jakoś pozytywniej mnie nastraja :naughty: .

A co do tego paska to chyba faktycznie coś mocno nie tak, bo promocja na 4 tysiące się zrobiła :D
[link do oferty na Allegro wygasł]

A jakąś mazde 6 I gen?
Coś poza rdzą się z nie dzieje?
Taką mam w okolicy.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
alak
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 12 2008
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Citroen Xsara II
Silnik: 1.6 16v 109KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

08 Maj 2016, 14:29

Za 11-12k Mazda 6 to trochę ryzykowny zakup.

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - przebieg raczej autentyczny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Maj 2016, 14:05

Zafira, Scenik odpadają ze względów estetycznych.
Oktavia ogłoszenie nieaktualne, a telefonów ode mnie nie odbierał. Już kiedyś wcześniej się miałem umówić z nim ale nie dało rady godzinowo (ja pracuje do 16 on od 15) A dwa ostatnie weekendy miałem zajęte.

Jestem bardzo zdziwiony, ze nei ma w czym wybierać do 10tyś w moich okolicach jesli chodzi takie auta jak by mnie interesowały...
W sumie najbardziej przypadło do gustu mi i żonie Octavia I i a4. Ja bym się jeszcze może na scenika skusił, ale żona się nie chce przekonać do jego kontrowersyjnego wyglądu :bored:

Żonie scenik rx4 się podoba i właśnie idę obejrzeć
Gadałem z właścicielem, trzeba by było porządnie sprawdzić, ponoć dopiero co wymieniona skrzynia(ponoć oryginalna) i sprzęgło. Bo sypło się sprzęgło i okazało się że jednak skrzynia też była w złym stanie. Nie ma faktur, ale ma stare części i pudełka. Niestety znów ciężko się umówić ze sprzedającym i najwcześniej to sobota rano pasuje mi i jemu. Sprzedaje bo ta naprawa jednak nadwyrężyła jego sytuację finansową.

Edit: Nie wiem ale chyba się nie zdecyduję na tego scenica. Strasznie zniszone wnętrze + popękana tylna klapa (na górze, tak jakby od ciężaru opony) do tego zdjęty wał bo niby podpara walnęła i nie starczyło już kasy. Wymina skrzyni, sprzęgła i wysprzęglika (no faktycznie sprzęgło chodzi fajnie skrzynia też ładnie). Więc musiałbym wymienić fotele. Do tego słabo zamocowana butla w bagażniku. Do tego auto ogólnie wydaje się za wysokie, raczej jednak coś "niższego".

Wiec pozostaje póki co:
1. Octavia
2. Passat/A4 lub Mondeo
3. Xsara

I tutaj nie wiem czy szukać w moim budżecie Laguny II po lifcie (2005). Ile kasy na taką powinno się mieć?
alak
Nowicjusz

11 Maj 2016, 10:43

Przepraszam za post pod postem, ale chciałem podbić temat wyżej.

Jak tam oceniacie takie mondeo:
Nie za tanie, nic nie widać że jest nie tak? Warto sprawdzić>
alak
Nowicjusz

11 Maj 2016, 10:55

Full opcja ze sporym silnikiem i przebiegiem leciutko pow 215 tyś, sprowadzona przez handlarza i oferowana w cenie gołej Fabii sprzed 10 lat - nic Cię nie pokoi?
piotrekbdg
Początkujący

Prawo jazdy: 20 07 2009
Auto: BMW 3er E92
Silnik: 2.0 143 KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Audi e-tron GT concept - elektryczny samochód koncepcyjny
    Audi e-tron Trzecie. W Los Angeles, światowej stolicy filmu, na odbywającej się tam wystawie motoryzacyjnej cztery pierścienie przedstawiają nową gwiazdę. Zobaczyć tu można przygotowane specjalnie na to wydarzenie auto koncepcyjne ...

11 Maj 2016, 11:20

No wydaje się tani, ale po prostu nic nie mam w okolic do obejrzenia i juz zaczynam na takie okazje patrzec
alak
Nowicjusz

11 Maj 2016, 13:16

Sęk w tym, że to nie jest okazja...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

11 Maj 2016, 14:26

Okazja miała być w cudzysłowie :).

No to zmieniam trochę cel.

Któraś z tych Xsar wygląda wiarygodnie?
Ta już się pojawiła w moim pierwszym poście więc do 11 kwietnia co najmniej wisi. Wrócę z pracy to przedzwonię.
Tutaj gorsze wyposażenie i cena wyższa.

Co sądzicie o tych autach?
alak
Nowicjusz

11 Maj 2016, 15:48

druga ładna ale chyba ma obszytą kierownic nową skórą
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

11 Maj 2016, 17:29

Druga ma przedni błotnik w innym odcieniu (trzecie zdjęcie) poza tym wygląda ok i można obejrzeć.
Barol
Awatar użytkownika

11 Maj 2016, 19:07

Prawy błotnik (od strony pasażera był robiony) poza tym ponoć oryginalny lakier. Więc pewnie zderzak też poszedł. Postaram się na sobotę umówić i obejrzeć.
Kierownica ponoć oryginał z taką przyjechał z Niemiec.
Szkoda, że stoi na stalówkach. Jakby poszedł za 7 to byłbym nawet zdecydowany.
alak
Nowicjusz

14 Maj 2016, 12:17

Niebieska Xsara obejrzana i dużo za drogo. Samochód był puknięty w przód (ale maska cała oryginalna, nawet ma jakieś niewielki obtarcia przy odbojnikach)
1. Błotnik prawy tył i zderzak tył przerysowane
2. Przedni zderzak od dołu pęknięty i w innym odcieniu
3. Prawy błotnik malowany lub wymieniany
4. Brak plastików z przodu przed chłodnicą, te co są to latają, a wentylator o coś leciutko trze. (Nowa chłodnica)
5. Próg prawy ma już bąble więc też do roboty
6. Stoi na zimówkach
7. Tylne tarcze zardzewiałe i cieniutkie, więc trzeba dać nówki + klocki (przód wyglądał ok)

Wnętrze wygląda ładnie silnik pracuje też ładnie, reszta wygląda ok.

Ponoć w poniedziałek jak przejdzie przegląd "0" to Pan ma kupca na 7300 i ja muszę dać więcej :lol: . W poniedziałek wieczorem zadzwonię i jak się dogadam na jakieś 5500-6000 to bym się nawet zdecydował.

Jeszcze jest ta Xsara. Którą Barol w pierwszym poście tego wątku ocenił na ładną. Tutaż też być może było coś z przodem, bo jest lekki klin między zderzakiem a nadkolem(prawa strona), do tego brakuje kilku śrub, chyba, a te co są nie jestem pewien czy są oryginalne )w tej niebieskiej były takie czarne plastikowe zatrzaski). Sprzedawca zarzeka się, ze nie był bity, i są jakieś takie standardowe ślady eksploatacji. Nie wiem czy jest sens jechać te 100km i zawracać gitarę mechanikowi. Co wy o tym sądzicie?

Pogadałem dłużej i raczej nie opłaca się jechać. Typowy handlarz "wie Pan to już 13 letnie truchło, nie ma się spodziewać, że jest idealne, ale w środku Wersal" Nic nie trzeba robić tylko lać i jeździć. Chyba odpuszczę póki co handlarzy. Z resztą kalkulując podobne auto w Niemczech to 1000-1500 EUR, a gdzie ich zarobek + koszt sprowadzenia?
alak
Nowicjusz

15 Maj 2016, 11:28

No ładna ale jak wcześniej zauważyłeś trochę się już sprzedaje więc coś raczej musi być na rzeczy.
Ta niebieska się już chyba sprzedała bo ogłoszenie nieaktualne :mrgreen:

Co prawda też handlarze ale wyglądają ok.
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko w tą książkę bym nie wierzył zbytnio..
Barol
Awatar użytkownika

16 Maj 2016, 07:39

Co do niebieskiej to niby na dziś ma klienta, który ją kupić za 7300 jak przejdzie przegląd, ale wieczorem mam zadzwonić i jak coś to spróbuję się dogadać.

Niestety 1.4 odpada. Aktualnie mam astrę f 1.6 8v i te 75KM to mało.
Ta druga ładna. Ale najwcześniej będę mógł pojechać w sobotę. Jak jeszcze będzie a nic innego się nie pojawi to obejrzę.

Tyle dobrze, że mi się nie spieszy z kupnem, bo jednak astra nie umarła, bo tylko ścięło klin na wale.
Filtry na olx/otomoto zapisane i szukam Xsary, ewentualnie Octavi I (Xsara bardziej prawdopodobna, bo Octavie to w większości mulaste 1.6, albo zajeżdżone, albo golasy)
alak
Nowicjusz