Wygodne auto do 65k

05 Sie 2018, 20:27

Hej,

szukam wygodnego auta, którym będę mógł przewieźć żone, 40kg psa i potencjalnie dziecko wraz z wózkiem. Głowny kryterium wyboru jest wygoda i ilość wczelkich usprawniaczy jazdy (aczkolwiek tych faktycznie użytecznych). Drugi czynnik to moc silnika, auto powinno pozwalać na sprawne/bezpiecznie wyprzedzanie. Auto na miasto/trasy 50%/50%.

Bardziej technicznie:
Typ: Prawdopodobnie kombi lub suv
Skrzynia: Koniecznie automat
Inne: musi być oferowany w opcji z bogatym wyposażeniem, fajnie gdyby był aktywny tempomat ale wiem że może być to cięzko zmieścić w budżecie. Koniecznie czujniki parkowania przód tył, elektryczne siedzenia.
Budżet: do 65k, im mniej tym lepiej (optimum to 45k), możliwość podbicia do 75k. Oczywiście mowa o aucie używanym.
Koszty utrzymania to kwestia drugorzędna, przynajmniej jeśli chodzi o paliwo.

Istotnym kryterium jest też wygląd - nik nie chce jeździć autem które mu się nie podoba. Odpają Skody i Volkswageny.

Wstępnie zwróciłem uwagę na:
* Mazda 6 - fajna ale droga
* Hyundai i40 - ładny ale dość słaby i podobno słabo wygłuszony
* Citroen C5 - fajny, tani ale już nie produkowany

Doradźcie prosze jakimi jeszcze modelami warto się zainteresować.
Próbowałem szukać podobnych tematów ale za wiele nie znalazłem ;/
Krever
Obserwowany

05 Sie 2018, 20:59

Zobacz Mazda CX-5 mam taka czerwona na sprzedaz, moze cie zainteresuje, jeszcze ci kasy zostanie, benzyna 2.0 super automat, naped na 4 kola, wszystko grA jak w zegarku...
160koni, przy tym swietne spalanie w miescie 8l
Takze polecam...
[link do oferty na Olx wygasł]
Caly opis jest prawdziwy jaki zamiescilem
Hugibugi
Nowicjusz

Auto: Nissan

08 Sie 2018, 07:10

Padło na C5 :)
Krever
Obserwowany

08 Sie 2018, 08:41

Ja skupiłbym się na Maździe 6, Peugeot 508 (tutaj diesle są ok), Mondeo Mk5, Kia Optima/Hyundai i40, Toyota Avensis (tutaj niestety tylko skrzynia CVT+benzyniak).
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Subaru Crosstrek
    Crosstrek w wersji benzynowej również znalazł się w pierwszej dziesiątce rankingu Consumer Reports. Silnik 2,0 l typu bokser ma moc 153 KM. W testach największej organizacji konsumenckiej w USA samochód uzyskał ...
    Pięć cech dobrego kierowcy - sprawdź czy je posiadasz
    Badania przeprowadzone przez psychologów wykazują, że większość osób ocenia swoje umiejętności kierowcy jako powyżej przeciętnej, nawet mając świadomość, iż inni oceniliby je niżej. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej ...