Wygodne auto do 65k

05 Sie 2018, 20:27

Hej,

szukam wygodnego auta, którym będę mógł przewieźć żone, 40kg psa i potencjalnie dziecko wraz z wózkiem. Głowny kryterium wyboru jest wygoda i ilość wczelkich usprawniaczy jazdy (aczkolwiek tych faktycznie użytecznych). Drugi czynnik to moc silnika, auto powinno pozwalać na sprawne/bezpiecznie wyprzedzanie. Auto na miasto/trasy 50%/50%.

Bardziej technicznie:
Typ: Prawdopodobnie kombi lub suv
Skrzynia: Koniecznie automat
Inne: musi być oferowany w opcji z bogatym wyposażeniem, fajnie gdyby był aktywny tempomat ale wiem że może być to cięzko zmieścić w budżecie. Koniecznie czujniki parkowania przód tył, elektryczne siedzenia.
Budżet: do 65k, im mniej tym lepiej (optimum to 45k), możliwość podbicia do 75k. Oczywiście mowa o aucie używanym.
Koszty utrzymania to kwestia drugorzędna, przynajmniej jeśli chodzi o paliwo.

Istotnym kryterium jest też wygląd - nik nie chce jeździć autem które mu się nie podoba. Odpają Skody i Volkswageny.

Wstępnie zwróciłem uwagę na:
* Mazda 6 - fajna ale droga
* Hyundai i40 - ładny ale dość słaby i podobno słabo wygłuszony
* Citroen C5 - fajny, tani ale już nie produkowany

Doradźcie prosze jakimi jeszcze modelami warto się zainteresować.
Próbowałem szukać podobnych tematów ale za wiele nie znalazłem ;/
Krever
Obserwowany

05 Sie 2018, 20:59

Zobacz Mazda CX-5 mam taka czerwona na sprzedaz, moze cie zainteresuje, jeszcze ci kasy zostanie, benzyna 2.0 super automat, naped na 4 kola, wszystko grA jak w zegarku...
160koni, przy tym swietne spalanie w miescie 8l
Takze polecam...
[link do oferty na Olx wygasł]
Caly opis jest prawdziwy jaki zamiescilem
Hugibugi
Nowicjusz

Auto: Nissan

08 Sie 2018, 07:10

Padło na C5 :)
Krever
Obserwowany

08 Sie 2018, 08:41

Ja skupiłbym się na Maździe 6, Peugeot 508 (tutaj diesle są ok), Mondeo Mk5, Kia Optima/Hyundai i40, Toyota Avensis (tutaj niestety tylko skrzynia CVT+benzyniak).
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002