REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
wycin napisał(a):Wydaje mi się, że nie ma sensu pakowanie się w auta nowe (zbyt duża utrata wartości na start), ale takie po pierwszym rzucie leasingowym (2-3 lata) chyba będą ok.
yeti65 napisał(a):Ogromna utrata wartości nowych aut to mit. W życiu nie kupiłbym używki w takim budżecie (jestem zbyt biedny, by ryzykować wtopę na taką kasę)
wycin napisał(a):Patrząc na zwykłe passeratti, które kosztowało ~150k a teraz stoi po ~85k trudno nie mieć wrażenia, że w 3 lata straciło prawie połowę? A to chyba jeden z najbardziej popularnych samochodów na naszym rynku, więc powinien cenę trzymać?
wycin napisał(a):No jak bym nie sprawdzał na portalach
Marcel2727 napisał(a):Popatrz na takiego Lexusa IS 2.5 hybryda 2017 i 2019 - czy to auto tak bardzo traci na wartości lub w ogóle straciło? Mercedes traci już mniej na wartości od Passata. Główne znaczenie ma popyt, najwyraźniej nikt nie chce kupić tego 3-letniego Passata za przykładowo 125 tys.
yeti65 napisał(a):Ja nie sprawdzam na portalach, tylko sprzedaję 4-5 letnie auta. Lancera (5lat i 100tys km) sprzedałem dokładnie za 62,5% ceny zakupu. Ważne- od ceny zakupu, a nie ceny katalogowej. A kupił pierwszy oglądający. Gdyby mi się nie spieszyło(w salonie czekał już Outlander), to pewnie i 65% bym dostał. edit; A jak już sprawdzasz na portalach, to nie zapomnij wpisać w wyszukiwarkę takich rzeczy jak-Polski salon, pierwszy właściciel, serwis ASO, 100% bezwypadkowy, no i przebieg musi być w miarę normalny.