Wygodny automat 20 000 - 23 000 zł :)

16 Mar 2017, 11:06

Porównywać takiej 328i do IS 200 nie ma co, niestety.

Za ISem przemawia jeden plus, auto mało znane u Sebixów więc ryzyko katowania sporo mniejsze. Ale 2.0 do 2.8 ma się nijak ;)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

16 Mar 2017, 11:13

Mało co ogłoszeń tego e46 co podałeś
magimoonmoon
Początkujący

Auto: Nie mam

16 Mar 2017, 11:15

Crankshaft napisał(a): trudne do zdiagnozowania i sprzedaży

Z tą sprzedażą to dałeś czadu... :naughty:

A powiedz nam czemu Ty się pojawiasz i znikasz??? Jak jest tego diagnoza??
Rozpoczynasz jakiś wątek skrajną głupotą a potem przenosisz się na start następnego tematu po czym znowu znikasz niczym 959 i jego mityczny cdi który pali jak 1,9tdi, wtryski ma tańsze od tych najtańszych a w mieście jest obiektem pożądania każdego taxi drivera :naughty: :ok:

galakty napisał(a):Porównywać takiej 328i do IS 200 nie ma co, niestety.

Dlatego jak bierze się BMW to w wersji właściwiej dla BMW :naughty:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

16 Mar 2017, 11:18

szybki napisał(a):Dlatego jak bierze się BMW to w wersji właściwiej dla BMW

Wtedy 320i jest tak samo nudne jak IS 200 :D Odchodzi jedynie problem z manualną skrzynią ale dochodzi tylny most + maglownica.
E46 dopiero od 323i, spali tyle samo a jedzie już konkretnie. Tylko znowu autor chce wygodny automat, a te w BMW super trwałe nie są (porównując do Lexusa).

Lexusy łatwo sprzedać, bo na całą Polskę jest kilkanaście sztuk ;)
Ostatnio edytowany przez galakty, 16 Mar 2017, 11:23, edytowano w sumie 1 raz
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Rok produkcji: 2007

16 Mar 2017, 11:20

Crankshaft napisał(a):Ani ladne, ani wygodne, ani tanie, trudne do zdiagnozowania i sprzedaży.

zaplułem się kawą :D Nie ma to jak konstruktywna opinia osoby nie mającej zielonego pojęcia o aucie i nie posiadającej prawa jazdy
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

16 Mar 2017, 11:33

A co do manuala to najlepsze będą benzyniaki 2.0-2.5 ?
magimoonmoon
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

16 Mar 2017, 11:35

szybki napisał(a):Crankshaft napisał(a):
trudne do zdiagnozowania i sprzedaży

Z tą sprzedażą to dałeś czadu...

A powiedz nam czemu Ty się pojawiasz i znikasz??? Jak jest tego diagnoza??
Rozpoczynasz jakiś wątek skrajną głupotą a potem przenosisz się na start następnego tematu po czym znowu znikasz niczym 959 i jego mityczny cdi który pali jak 1,9tdi, wtryski ma tańsze od tych najtańszych a w mieście jest obiektem pożądania każdego taxi drivera

galakty napisał(a):
Porównywać takiej 328i do IS 200 nie ma co, niestety.

Dlatego jak bierze się BMW to w wersji właściwiej dla BMW

Oczywiste jest, że is to obiekt pożądania każdego kierowcy. Dlatego te smietniki stoją jak pomnik po pół roku na allegro i zainteresowania nie ma żadnego.

Nie rozumiem dalej o co chodzi. Chyba piąty raz porównujesz mnie z jakimiś cyferkami, piszesz od rzeczy w ogóle nie na temat, że czytać sie tego nie da, wiec najlepszym wyjściem jest ignorowanie użytkownika :)

Benzynowe bmw ma bardzo trwały automat, ale dosyć wolny.

Nastepny do ignorowania, któryś raz wróży sprzed monitora jakie uprawnienia do kierownia posiadam :)

Najlepsze benzyniaki sa przed liftingiem 2.0-2.8. Ale zainteresowalbym się nawet 2.5 w automacie. Jedzie wystarczająco dobrze.
Crankshaft
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Panamera
Silnik: 4.0

16 Mar 2017, 11:38

Crankshaft napisał(a):Crankshaft napisał(a):
Najlepsze benzyniaki sa przed liftingiem 2.0-2.8. Ale zainteresowalbym się nawet 2.5 w automacie. Jedzie wystarczająco dobrze.
[/quote]

Pierwsze co po wpisaniu automat w bmw e46 to same tematy, ze się psują. Wiadomo wszystko się psuję. Zawsze chciałem mieć automat więc trochę zawód bym czuł w automacie, ale jeśli miałbym mieć automat na 1000 km to też tak średnio ;/
Więc mówisz
Benzyna to przed liftem 2.0-2.8
Automat to 2.5-3.0
magimoonmoon
Początkujący

16 Mar 2017, 11:49

Ja jeżdżę is200 i jeździłem e46, co prawda wersją 316i, bo taka była w rodzinie przez 3 lata. Oba auta z 2004 roku, oba z przebiegiem ponad 200k km. Główne różnice:
-Lexus ma dużo lepszą jakość wykonania wnętrza
-BMW ma trochę wygodniejsze fotele, głównie dzięki dłuższym siedziskom i siedzi się niżej (przynajmniej w wersji z manualnym ustawianiem fotela, w lexie mam pełną elektrykę, nie wiem jak jest z tym w BMW)
-BMW jest minimalnie sztywniejsze
-precyzja układu kierowniczego wg mnie jest taka sama w obu autach
-koszty części eksploatacyjnych (tarcze, klocki, filtry)- takie same
Najważniejsza różnica: ja przez 3 lata poza eksploatacyjnymi kosztami wymieniałem tylko czujniki poziomowania ksenonów, kosztowało mnie to 800zł i godzinę roboty przy aucie. BMW średnio psuło się co 2 miesiące, jak nie rozrusznik to alternator, padały czujniki ABS, był problem z przepustnicą, wariowały tylne światła i masę innych upierdliwych rzeczy. Wszystko to pomimo szukania auta przez ponad 2 miesiące i dokładne sprawdzenie przed zakupem.
Nie skreślam e46, bo to naprawdę fajny samochód, niestety pod względem eksploatacji wypada blado na tle is200.
TomekG
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2004
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Lexus IS200AT
Silnik: 2.0 R6 155KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

16 Mar 2017, 12:20

Crankshaft napisał(a):Oczywiste jest, że is to obiekt pożądania każdego kierowcy. Dlatego te smietniki stoją jak pomnik po pół roku na allegro i zainteresowania nie ma żadnego.

Biorąc pod uwagę że pewnie nigdy w życiu nie sprzedawałeś Lexa to na 100% mówisz prawdę :D
Więc Cię oświecę jeżeli Lex jest w dobrym stanie technicznym i cenę ma adekwatną do stanu/modelu/rocznika to sprzedaż odbywa się na pniu i za uczciwą kasę dla sprzedającego.
Crankshaft napisał(a):Chyba piąty raz porównujesz mnie z jakimiś cyferkami, piszesz od rzeczy w ogóle nie na temat, że czytać sie tego nie da, wiec najlepszym wyjściem jest ignorowanie użytkownika :)

Ale Ty nie ignorujesz użytkownika tylko temat .. a w dodatku po tym jak coś napiszesz co wprowadza autora tematu w błąd chociażby bagatelizowania usterkowości automatów w e46 albo wróżenie trudnej sprzedaży lexa.
magimoonmoon napisał(a):Pierwsze co po wpisaniu automat w bmw e46 to same tematy, ze się psują. Wiadomo wszystko się psuję.

Nie używaj stwierdzeń wszystko się psuje... bo jak się postarasz to nawet kulkę z łożyska zepsujesz :D
Ogólnie automat w e46 może Cię kosztować sporo kasy w naprawach... masz budżet który pozwala kupić coś mocniejszego z BMW i tylko dlatego myślałbym o BMW...
Ogólnie jak miałbym porównywać IS200 vs e46 2,0 oba w automacie brałbym ISa jak miałbym porównywać is200 vs e46 2,3/2,5/2,8 w aut. brałbym e46 pod jednym warunkiem że nie szkoda Ci kasy na naprawy. Natomiast jeżeli miałbym lecieć z górnej półki czyli e46 w automacie ale powyżej 23k to wolałbym na 100% is300 przynajmniej jest spokój serwisowy, fajna skrzynia 5biegowa z możliwością zmiany biegów w kierownicy i jazdy do odcinki. Jak sobie to połączysz z seryjną szperą to jest przyjemnie i to bardzo :D
A do tego luz z utratą wartości która już przy BMW potrafi szarpnąć po kieszeni szczególnie że handlarze prześcigają się w dobrych ofertach a i grupa docelowa jest nazwijmy delikatnie specyficzna.

I żeby nie było is300 miałem i sprzedawałem 3dni... a kupił go mechanik który między innymi robi BMW :D i co ciekawe po dwóch latach sprzedał to auto za tyle samo co kupił.
szybki
Moderator - Tuning

16 Mar 2017, 12:25

Trudno znaleźć is'a 300 ;/
magimoonmoon
Początkujący

16 Mar 2017, 12:28

Temat IS-a przewałkowany kilka stron wcześniej, a wy dalej to ciągniecie :D Sami wspólnie stwierdziliśmy, że IS200 jest samochodem wyłącznie dla koneserów, a IS300 jest w tym budżecie nieosiągalny.
E46 to z pewnością nie jest bezawaryjny samochód, ale w kategorii fun'u z jazdy trudno znaleźć coś lepszego w podobnej cenie.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

16 Mar 2017, 12:33

magimoonmoon napisał(a):Trudno znaleźć is'a 300 ;/

A co jest trudniej zarobić kaskę na autko czy potem ją stracić na autku :D :?:

Ogólnie
Po prostu musisz się uzbroić w cierpliwość i szukać... z e46 nie zajechanym też bajki nie będzie jeżeli myślisz o szybkim zakupie auta...

łysy30 napisał(a): IS300 jest w tym budżecie nieosiągalny.

Co to znaczy w tym budżecie?
Czy jeżeli ktoś ma na auto 23k klasy premium to zrobi mu różnice jak wyda 3k więcej ???
Jeżeli tak to w ogóle pożegnałbym się z autami takimi jak Lex albo BMW

Ogólnie is300 jest drogi i bardziej bym go liczył 25-28k realnej ceny.
szybki
Moderator - Tuning

16 Mar 2017, 12:49

szybki napisał(a):Co to znaczy w tym budżecie?Czy jeżeli ktoś ma na auto 23k klasy premium to zrobi mu różnice jak wyda 3k więcej ???

Znasz realia. Nie wiem jak w przypadku autora tematu, ale zazwyczaj jest tak, że używane premium kupowane jest za uzbierane kosztem wielkich wyrzeczeń oszczędności i mało kto przejmuje się tym, że za miesiąc jak padnie skrzynia automatyczna nie będzie za co jej naprawić.
Oczywiście 3k nie powinno robić żadnej różnicy w przypadku takiego auta.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

16 Mar 2017, 12:51

Nie mówie, że auto ma być za maksa tego co podałem.
Chciałem tylko dobry automat w aucie którym będzie moża wyprzedzać bez strachu. Chce te pieniądze przeznaczyć najlepiej jak się da. Wolałbym żebyście już zjeżdzali poniżej ceny która podałem niż dodawali kolejne tysiące
magimoonmoon
Początkujący