REKLAMA
Witam, zaczynam się powoli rozglądać za zmianą samochodu na coś nowszego i bardziej godnego zaufania, niestety nie mam jeszcze pomysłu za czym powinienem się rozglądać.
Moje wymagania:
- samochód średnich rozmiarów - aktualnie jeżdżę Mazdą 323F '98 hatchback i coś o podobnych gabarytach byłoby idealne, koniecznie 5 drzwiowy, najlepiej hatchback - wszelkie kombi odpadają
- koniecznie klimatyzacja, bardzo dobrze, gdyby była automatyczna, bajery w stylu tempomatów, komputerów etc. również mile widziane
- samochód powinien być ekonomiczny pod kątem spalania oraz ewentualnych napraw / części eksploatacyjnych
- maksymalnie 10 letni
Samochód głównie do dojazdów do pracy - 25 km w jedną stronę, po mieście.
Zastanawiałem się mocno nad Citroenem C5 2006, głównie z uwagi na pneumatyczne zawieszenie. Oglądałem nawet jeden egzemplarz i mógłbym powiedzieć, że to samochód idealny, gdyby nie gabaryty. Samochodem będzie jeździła też moja dziewczyna, która niedawno zdała prawo jazdy, więc również pod jej kątem chcę kupić coś zgrabniejszego.
Zacząłem się zastanawiać nad Ibizą / Leonem, ale nie jestem pewien czy w tym budżecie znajdę jakiś sensowny egzemplarz.