Wygodny sedan do 15tyś zł

30 Gru 2010, 17:25

przeglądając forum wyczytałem wiele bardzo dobrych opinii na temat Daewoo Leganzy, autko odpowiadało by moim wymaganiom, a i jakiś grosz zostałby w kieszeni, wcześniej nie brałem w ogóle tej marki pod uwagę ale kto wie, wypowiedzcie się proszę na temat tego samochodu
Mazda 6 GY 1.8 Pb 05" LIFT ||Mazda 626 GF 2.0 Pb 99" || Seat Toledo 1L 1.8 Pb 97"||
maro39
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Śląskie
Prawo jazdy: 0- 0-2008
Auto: Mazda 626 GF 2.0 136KM

30 Gru 2010, 17:54

Skoro przeglądałeś forum to pewnie wszystko co mieliśmy do napisania na jej temat zostało już nie raz napisane i pewno to znalazłeś. Jeśli masz 15 tyś i chcesz kupić Leganzę to polecam kupić do 10 tyś zł bo można już znaleźć bardzo fajne egzemplarze z dobrym wyposażeniem, dołożyć ze 3 tyś na dobre dopieszczenie samochodu, wymiany zawieszenie, tarczy, klocków, olejów, filtrów itd tak aby mieć pewny, dopieszczony samochód.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

30 Gru 2010, 19:45

odnośnie części do tego modelu, czy nie będzie problemu z ich dostępem, leganza dzieli podzespoły z np. nubirą ? pytam bo co mnie bardzo zdziwiło na naszym najpopularniejszym serwisie aukcyjnym jest zaledwie 78 egzemplarzy tego auta :shock: co wg mnie świadczy o tym, że właściciele bardzo je sobie chwalą. Chyba, że się mylę i było ich po prostu mało wyprodukowanych
Mazda 6 GY 1.8 Pb 05" LIFT ||Mazda 626 GF 2.0 Pb 99" || Seat Toledo 1L 1.8 Pb 97"||
maro39
Początkujący
Awatar użytkownika

30 Gru 2010, 19:56

Silnik i skrzynia to samo co w nubirze więc sądzę, że sporo elementów chociażby zawieszenia będzie pasowało. Części kosztują śmieszne pieniądze, dostępne powszechnie.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

01 Sty 2011, 18:03

panowie porównajcie te 2 autka

przebiegi śmiesznie niskie, 1 krajowy z niższym przebiegiem ale starszy i nieco droższy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2 sprowadzony z Niemiec, nieco większy przebieg, młodszy a i w tym kolorze o wiele ładniej się prezentuje
[link do oferty na Allegro wygasł]

widzicie w nich jakieś niedoskonałości tak na pierwszy rzut oka? I czy ceny są adekwatne do tego te auta co sobą prezentują, wg mnie ceny są bardzo przystępne.
maro39
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Sty 2011, 18:34

Na przebieg to nie ma nawet co zwracać uwagi, 99% aut jest przekręcone. A tak swoją drogą to od daewoo to ja bym wolał [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ,o niebo lepsze.Podobno najbardziej bezawaryjny samochód jaki był produkowany po 2000 roku. Swoją drogą w Polsce szalenie niepopularny. No ale to Twój wybór ,kupuj daewoo jak chcesz.I jeszcze jedno: auto z 97r. to już stare auto.
[link do AutoScout24 wygasł] wygląda hatchback.Całkiem blisko naszej granicy.
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda CX-5, nowa generacja modelu
    W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...

01 Sty 2011, 20:57

też nie byłem przekonany do daewoo, praktycznie w ogóle nie brałem pod uwagi tej marki ale Leganza całkowicie odmieniła moje zdanie, samochód za tą cenę z tym wyposażeniem rzadko spotykane, pytałem znajomych, którzy jeżdżą Lanosem i Nubirą, nie mają żadnych zastrzeżeń oprócz tego, że wnętrze Lanosa przy 150tyś km wygląda już na bardzo zmęczone, myślę że w Leganzie jednak materiały były lepszej jakości...

Co do Hyundaia dla mnie jest zbyt "egzotyczny", wygląd wewnątrz jak i zewnątrz nie przypada mi do gustu, zdecydowanie lepiej wypadu tu Leganza, a przynajmniej dla mnie.

Czy w Leganzie jest komputer pokładowy, który pokazywałby np. spalanie?
maro39
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Sty 2011, 21:11

maro39 napisał(a):pytałem znajomych, którzy jeżdżą Lanosem i Nubirą, nie mają żadnych zastrzeżeń

Niech przejadą się prawdziwym samochodem- zmienią zdanie.
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

01 Sty 2011, 21:44

robert7 domyślam się, że również odradzasz Daewoo, miałeś jakieś doświadczenia z tą marką?

na tą chwilę pod lupę wezmę takie auta jak

Audi A4 98/99"
Honda Accord VI
Daewoo Leganza
Seat Toledo II
może Opel Vectra B

przejże fora, opinie, do połowy stycznia muszę się na coś zdecydować
maro39
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Sty 2011, 22:01

maro39 napisał(a):przejże fora, opinie, do połowy stycznia muszę się na coś zdecydować

Nie sugeruj się tylko tym co piszą na forach, tym bardziej, że większość komentarzy.. bo taty kolega... wujek mojej dziewczyny... brat stryjeczny siostry mojego brata powiedział, że....

Najlepiej znajdź kilka ofert sprzedaży ze swojego regionu- aut, które Cię interesują. Przejedź się, zobaczysz w czym się czujesz najlepiej.

Z tych co wysłałeś zdecydowanie Accord na l miejscu.
robert7
Początkujący

01 Sty 2011, 22:12

odnośnie ofert Accorda z mojej okolicy, te 2 wyglądają ciekawie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

bordowy zdecydowanie bardziej mi się podoba, granatowy wykracza po za mój limit niestety ale zawsze można podjechać i zobaczyć

na co zwracać uwagę przy oględzinach japońca? łapie je korozja? zawieszenie i silniki są trwałe? miewają usterki elektroniki?
maro39
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Sty 2011, 11:52

Honda to na pewno będzie dobry wybór, pod warunkiem oczywiście ,że nie trafisz na jakiś lewy egzemp. po wypadku lub z przeb.400000.Dlatego proponuję cierpliwość w szukaniu, omijanie komisów i aut sprowadzonych.Do tych z ogłoszeń które wkleiłeś dodaj jakieś 100-200.000 km. przeb.Najlepiej trafić auto kupione w polsce od 1-wszego właściciela które nie widziało handlarza.Powodzenia.
R+
Nowicjusz

02 Sty 2011, 12:20

R+ napisał(a):Dlatego proponuję cierpliwość w szukaniu, omijanie komisów i aut sprowadzonych
R+ napisał(a):Najlepiej trafić auto kupione w polsce od 1-wszego właściciela które nie widziało handlarza.

to bedzie musiał zarezerwowac pół roku wolnego na szukanie auta... trudno kupić od nie handlarza wiekszosc jednak miało przygody z handlarzem bo maja swoje lata te samochody
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

02 Sty 2011, 14:15

R+ napisał(a):Honda to na pewno będzie dobry wybór, pod warunkiem oczywiście ,że nie trafisz na jakiś lewy egzemp. po wypadku lub z przeb.400000.

A co to? 400 000km jest wyznacznikiem stanu samochodu?

Kolega ma racje, szukaj takich co mają od 170 do 190tys km, powyżej 200 już jest Twoje ryzyko, a 400 000km w ogóle nie bierz pod uwagę. :mrgreen:
robert7
Początkujący

02 Sty 2011, 15:54

to bedzie musiał zarezerwowac pół roku wolnego na szukanie auta... trudno kupić od nie handlarza wiekszosc jednak miało przygody z handlarzem bo maja swoje lata te samochody

No niestety tak to wygląda ,ja szukałem auta 4 m-ce, ale przynajmn iej mam pewność ,że nie okrążyło kuli ziemskiej.Chociaż widzę ,że niektórym to nie przeszkadza:
A co to? 400 000km jest wyznacznikiem stanu samochodu?
R+
Nowicjusz