REKLAMA
Witam forumowiczów, jest to mój pierwszy temat i za razem pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
Niestety tegoroczna zima zebrała również żniwo w postaci mojego dotychczasowego samochodu (kolizja drogowa, samochód na 99% do kasacji, otrzymam odszkodowanie z OC sprawcy) więc przyszła pora na kupno drugiego już nieco nowocześniejszego i lepiej wyposażonego samochodu, moje małe wymagania
- 4/5 drzwiowy sedan
- silnik benzynowy
- kwota do 15tyś zł
- rocznik od 99"
- max 190-200tyś przebiegu (liczę się z tym, że taki przebieg to normalne przy 10 letnim aucie)
- klimatyzacja, może być manualna
- elektryczne szyby(co najmniej przednie, najlepiej wszystkie)
- elektryczne lusterka ale niekoniecznie
- centralny zamek z alarmem
W samochodzie szukam wygody, komfortu, przestrzeni ale również frajdy z jazdy, nie szukam samochodu z oszczędnym silnikiem aby jak najmniej palił, szukam w miarę dynamicznego samochodu dający frajdę i przyjemność z jazdy, nie robię rocznie 50tys km więc nie przerażają mnie koszty paliwa, rocznie robię 15 max 20 tyś km
na tą chwilę mam kilka typów
- Seat Toledo 2 1.8 125PS do tego modelu jestem na ta chwilę najbardziej skłonny
- Audi A4 B5
- Honda Accord (1998-2002)
- Vw Passat B5 spokojnie można w tej cenie znaleźć
chciałbym żeby auto było przy tym jak najmniej awaryjne, myślę że te modele ten wymóg spełniają
Podpowiedzcie koledzy na co się zdecydować i doradźcie jakiego auta szukać. Pozdrawiam !!