Wygodny sedan do 20tys.

14 Wrz 2016, 01:32

Witam szanownych użytkowników,
Poszukuję auta klasy średniej lub średnia-wyższa, wymagania:
-Moc, minimum 200km
-benzyna+gaz
-auto wygodne przede wszystkim dla kierowcy :D , miło jeśli tylnia kanapa również będzie komfortowa aczkolwiek na razie ma to małe znaczenie.
-awaryjnośc=koszty serwisu na niskim poziomie
Jakie modele mnie zainteresowały biorąc pod uwagę cechy takie jak awaryjność, wygląd, moc itp. :
-volvo s60 2.4t
-toyota camry 3.0 v6
-lexus gs 300/430
Volvo ładne, moc wystarczająca, nie wiem jak wypada serwisowo. Nowej s80 nie dostanę pewnie nawet do 25k więc odpuscilem. I też jestem chyba zbyt młody żeby się pakować w takie auto.
Toyota moc jest, wygląd ujdzie, serwis??, komfort?
Lexus tutaj obawiam się serwisu, być może prawda jest ze te samochody są bezawaryjne jednak koszty serwisu są bardzo wysokie, z resztą samochodzie który ma już swoje lata coś musi w końcu paść jednak oferuje chyba najwyższy komfort i najlepszy silnik z pośród wyżej wymienionych.
Jakich aut unikam?
Bmw podobają mi się dopiero auta takie jak e60 lub 90 które są raczej poza moim zasięgiem, musiałby mi ktoś pokazać naprawdę ładne e39 lub 46 żeby mnie przekonać. Odpycha mnie opinia tego auta w pl, a raczej kierowcy oraz chyba stosunkowo wysokie koszty serwisu.
Mercedes tutaj zostawiam wolne pole, wyszukiwalem kilka modeli jak w211 itp. Lecz z tych lat podobno wszystkie zjada ruda co skreśla samochod.
Mazda jak wyżej.
Saab 9.5 o tym nic nie wiem.
Jaguar x type odpada raczej ze względu na wygląd.
Lexus is podoba mi się usportowienie tego auta jednak nijak się ma to do komfortu zapewne.
Oczywiście zamiast tych wszystkich aut najchętniej wskoczylbym w jakiegoś forda gt ale nie jest to samochód do jazdy na codzień, pominąć wygodę koszty serwisu by mnie zapewne zjadły.
Przebiegi roczne jakie będę wykonywał samochodem są bardzo małe, myślę że 5-10tys. Może nawet nie :) stąd też benzyna+gaz.
Czekam na propozycję innych samochodów lub potwierdzenie moich słów czy też negacje ponieważ będzie to w zasadzie mój pierwszy samochód. Jeśli będzie mialo to duży wpływ jest szansa na powiększenie budżetu o niewielką kwotę.
Pozdrawiam.
Gamut
Obserwowany

Auto: Nie mam

14 Wrz 2016, 07:53

Jak chcesz komfortu to bierz GSa, a o serwis się nie martw zbytnio, bo samo auto jest proste, a z typowymi usterkami poradzi sobie każdy ogarnięty mechanik. Volvo jest o klasę niżej (segment D)

IS to bardziej sztywne i zwarte auto jak zauważyłeś.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Wrz 2016, 01:43

A jak wypada koszt serwisu camry do lexa? Ktoś jeszcze się wypowie?
Gamut
Obserwowany

Auto: Nie mam