Witam, mam problem z żarówką, a raczej z jej oprawką. Pochodzą one z 307-ki z wyswietlacza wielofunkcyjnego. Oto one: Probowałem te blaszki odgiąć żeby sie naprostowały ale nie są takie łatwe:) Czy wogóle da się to zdjąć? Pewnie wyjdzie taniej niż kupując zarówke z oprawką razem.
michaus napisał(a):Probowałem te blaszki odgiąć żeby sie naprostowały ale nie są takie łatwe:)
Czemu chcesz je odginać? Z tego co pamiętam w takich oprawkach te blaszki są specjalnie tak wyginane żeby było łatwiej założyć oprawkę i styk był lepszy. Na mój gust z tą oprawką jest wszystko ok, ale może jeszcze ktoś się wypowie.
Z czym masz dokładnie problem że chciałeś prostować blaszki?
Już się uporałem z problemem. Żeby wyjąc żarówkę nie tzreba a nawet nie można odginać tych blaszek bo służą one jako gwint, żeby oprawka trzymała sie na miejscu (no i oczywiście do styków jak już ktoś wcześniej pisał). Żarówke trzeba energicznie ale z rozwagą pociągnąc do góry. Koszt jednej żarówki to 60gr. Koszt żarówki razem z oprawką - 4zł. Koszt diody z oprawką 4zł. Jedną oprawkę musze dokupić bo ułamała mi sie właśnie ta blaszka od rozginania:)
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Volkswagen Beetle Cabriolet VW Beetle Cabriolet to kontynuacja wyjątkowej historii samochodu po zaprezentowanym po raz pierwszy w 1949 roku Garbusie Cabriolet (typ 15) i New Beetle Cabriolet z 2002 roku. Obecny Beetle Cabriolet jest trzecią generacją ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.