Wykroczenie oraz zatrzymanie mojego pojazdu.

29 Sie 2013, 10:32

Witam serdecznie, jestem tu nowy więc z góry zaznaczam iż nie wiem czy to odpowiedni dział.

Więc tak dziś okolo godziny 9 rano, spiesząc się na spotkanie złamałem przepis tzn. wyjeżdżałem z uliczki mojego rynku i skręcałem w lewo, troszkę dalej było rondo ze względu takiego że strasznie mi się spieszyło skręciłem natychmiast w lewo nie wjezdzając na rondo ( nie stwarzająć przy tym zagrożenia oczywiście) niestety pech chciał że tuż za mną jechał policjant z kriminalnej. Po dogonieniu mnie oraz pokazaniu dokumentu że jest policjatem itd spisał moje numery rejestracyjne. I tu rodzi się moje pytanie, auto nie jest zarejestrowane na mnie, co w tym momencie?
jafka
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 02 2000
Auto: Ford Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

29 Sie 2013, 15:42

Właściciel zostanie wezwany na komendę, przesłuchany i zaproponują mu - albo płaci, albo wskazuje kierującego i Ty płacisz..
jafka napisał(a):spiesząc się na spotkanie

Możesz się nawet obrazić na mnie czy na forum, ale.. Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł.. Trzeba wyjechać wcześniej i nie świrować na drogach.. Albo - kupić helikopter..
I tu mamy cały problem wymiaru sprawiedliwości w naszym kraju - brak poczucia nieuniknioności kary, więc jeździmy na zakazach, wyprzedzamy na P-4.. Bo kara jest za to, że się dało złapać a nie za popełnienie wykroczenia.. Dopóki nie zmieni się mentalność poloczków tak będzie..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

01 Wrz 2013, 23:05

Całkowicie się zgadzam z silvo44 - pod obiema odpowiedziami.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Prius 1.8 VVT-i - test spalania
    Toyota Prius to najsłynniejsza i zarazem pierwsza seryjnie produkowana hybryda. Obecna, czwarta generacja doczekała się m.in. wersji z napędem na wszystkie koła oraz pięciomiejscowej odmiany z napędem plug-in. Prius czwartej ...