Wykrywacz radarów, czy warto?

Czy warto kupić wykrywacz radarów?

TAK
2
29%
NIE
5
71%
Razem głosów : 7

10 Gru 2008, 18:57

Witam,

jestem zainteresowany kupnem wykrywacza radarów. To opcja, której prawo nie zabrania. Chciałbym zapytać jak to się sprawdza w praktyce?

PS. Nie jestem zainteresowany CB radiem

Z góry dziękuję za rady.
Pardej
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

10 Gru 2008, 21:20

Przy obecnym sprzęcie,z jakim pracują na drodze policjanci,taki wykrywacz jest bezużyteczny.Poinformuje cię on w momencie,jak w twoim kierunku zostanie wysłana wiązka pomiarowa,a wtedy jest już i tak za późno na hamowanie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Gru 2008, 14:38

Dlatego najlepsze bedzie CB
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

19 Gru 2008, 10:21

poza tym teraz do służby wchodzą laserowe mierniki prędkości, co w zasadzie nie wiele ma wspólnego z tradycyjnym radarem w rozumieniu zasady działania.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

19 Gru 2008, 18:55

CB też nie zawsze pomoże - jest ono pożyteczne zazwyczaj w dłuższej trasie - podczasdłuższej jazdy można posłuchać co jest gadane w eterze i wówczas jesteśmy na bieżąco.Ale nie raz zdarza się,że nawet mając CB zatrzyma nas policja,albo stoją za przystankiem i nikt nic w radiu nie gada.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

22 Gru 2008, 21:44

ano nie zawsze cb pomoże ;) wystarczy pooglądać tvn turbo i program "pirat" tam co drugi zatrzymany ma antene na dachu. zresztą z mojego doświadczenia wynika, że cześć kierowców, ma to gdzieś i nie odpowiada na radiu bo im się gruchy nie chce podnieść. wg. mnie cb najbardziej się przydaje gdy są jakies objazdy albo szuka się jakiejś ulicy, albo chce się spytać co to za korek i czy warto to objeżdżać
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwsza litera w alfabecie Lexusa to "F"
    Był rok 2006 i od premiery Lexusa IS drugiej generacji minęło kilka miesięcy. Dlaczego zatem Lexus testował nowego IS-a skrytego pod kamuflażem? Dziennikarze motoryzacyjni zauważyli, że coś się święci, kiedy zaczęły się ukazywać ...

23 Gru 2008, 19:21

Dokłądnie tak jest.No i większość kierowców nawet jak widzi policję w nieoznakowanym radiowozie,to też już nie gadają o tym w eterze,ponieważ dzięki takim ostrzeżeniom na drodze zaczynało się robić coraz bardziej niebezpiecznie.
No i drodzy kierowcy - czyż nie było takiej sytuacji,że najedliście się strachu jak jakiś wariat wariował obok waszego samochodu?A dając w eter info,że na tej trasie gdzie się poruszacie jest "czysto i spokojnie" dajecie tym wariatom na swobodę i później są wypadkiA w tym wypadku może własnie zginąc ta osoba lub jej bliscy,która mówiła wcześniej,że jest czysto i spokojnie.Dlatego już jest na drogach coraz mniej takich informacji.A nawet są informacje,że po danej trasie porusza się taki nieoznakowany radiowóz,mimo,że go wogóle nie ma - kierowcy zaczynają dbać o swoje bezpieczeństwo.
Tak więc stosowanie CB jako antyradaru,powolutku odchodzi do lamusa.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

10 Sty 2009, 20:02

Większość kierowców nawet jak widzi policję w nieoznakowanym radiowozie, to też już nie gadają o tym w eterze, ponieważ dzięki takim ostrzeżeniom na drodze zaczynało się robić coraz bardziej niebezpiecznie.

Tak więc stosowanie CB jako antyradaru, powolutku odchodzi do lamusa.

No wreszcie!!!!!!

Chociaż i tak nie założę CB do swojego auta......
Wybaczcie Koledzy, ale jak sobie posłuchałem to......... ręce mi opadły.
Zdecydowanie bardziej od CB wolę dobrą nawigację i zdrowy rozsądek.

pozdrawiam
Nigdy nie polemizuj z idiotą, sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
MCB
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pomorze