Wymarzony model

08 Cze 2014, 22:25

Rzadkie auta jak Lotus czy TVR powinieneś szukać w dojczlandzie, raz że jest dużo większy wybór, a dwa że te które są w Polsce i tak zostały sprowadzone, często z zyskiem dla handlarza. Jedyny minus to wyprawa i wysoki podatek od dużego silnika. Osobiście Lotusem bym nie chciał w życiu jeździć bo widzę oczami wyobraźni jak się nim wbijam pod TIR'a.

mike1735 napisał(a):Jeśli masz 28 lat to w 911 będziesz wyglądał... jak w aucie pożyczonym od ojca :naughty: Wg mnie 911 jest dla facetów w średnim wieku ale to tylko moja opinia.

Może sytuacja ekonomiczna w Polsce kształtuje takie opinie, ale po pierwsze będzie wyglądał tak samo w każdym drogim samochodzie, po drugie jeśli kupuje auto dla własnej przyjemności to powinien mieć to głęboko w d..., co dobrego daje dbanie o opinie innych ludzi? Osobiście mógłbym jeździć nawet Zaporożcem gdyby mi się tylko podobał. Carrera z kolei to piękne i ponoć niezawodne auto, idealne połączenie auta sportowego i dziennego wozidła, ale zgadzam się z autorem, akurat tą [link do oferty na Olx wygasł] sknocili przednimi światłami, z czego na szczęście zdali sobie sprawę bo następca powrócił do okrągłych.

krzysiek4000 napisał(a):Nie no całkiem niezły jest tych maserati do 100000 zł i całkiem fajnie na dodatek wyglądających

Dziękujemy za kolejną bezcenną kontrybucję.

krzysiek4000 napisał(a):A na maserati się niestety nie znam ale wiem że nie są wg. mnie aż tak bardzo awaryjne jak alfa ale to tylko moje domysły a ile w tym prawdy to nie wiem.

Czytasz czasem te brednie które wypisujesz czy tylko przelawasz na papier złote myśli co Ci się z jelita odbiją? Przyznaj się, który z moderatorów to Twoj tata?
HighwayStar
Początkujący

Auto: Adidas

08 Cze 2014, 22:30

HighwayStar napisał(a): Przyznaj się, który z moderatorów to Twoj tata?

Hahaha bardzo śmieszne mówię całkiem serio chociaż raz ktoś mnie tak rozśmieszył :lol: na tym forum ale nie zachowuj się jak człowiek o nicku dominik89 który mnie ciągle denerwuje bo już to co on wygaduje przestaje być śmieszne a po resztą napisałem że nie znam się na maserati ale domyślam się a napisałem cytuję "wiem" i tu mnie masz popełniłem błąd że jest mniej awaryjne niż nie jedna alfa romeo.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

08 Cze 2014, 23:06

krzysiu spokojnie, jeszcze z rok poczytasz forum jezdzac polo na tylnej kanapie, i bedziesz mial wiedze na temat kazdego auta, tylko prosze cie, dobrze zapamietuj, bo jak na razie to co post, robisz blad a potem jak [...] przepraszasz i robisz z siebie downa bo nie doczytales, chcesz zablysnac? juz pisalem ci dawno temu jak tu wpadles, żebyś zmienil to forum, na forum pokemonow.. czemu nawet moderator ma takie zdanie od tobie? idiottt...
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

09 Cze 2014, 01:31

Pytam całkiem poważnie bo jestem w szoku że nie zostałeś jeszcze zbanowany. W każdym temacie Cię pełno, ale niestety Twoje posty są pozbawione treści, albo powielasz co już zostało powiedziane, albo piszesz brednie. Uwierz mi, kobiety na liczbę postów nie poderwiesz. Zdanie Dominika podzielam nie tylko ja, ale jeszcze kilkoro innych forumowiczów, ludzie tu przychodzą wymieniać się wiedzą a nie marnować czas czytając bzdury napisane polszczyzną na poziomie Mongoła.

Weźmy Twoją wcześniejszą wypowiedź:

krzysiek4000 napisał(a):A na maserati się niestety nie znam ale wiem że nie są wg. mnie aż tak bardzo awaryjne jak alfa ale to tylko moje domysły a ile w tym prawdy to nie wiem.

Jakie to zdanie ma sens?

krzysiek4000 napisał(a):się niestety nie znam ale wiem

Jeśli się nie znasz to nie wiesz.

krzysiek4000 napisał(a):wiem że nie są wg. mnie

Czy się psują czy nie jest faktem, Twoja opinia tego faktu nie zmieni.

krzysiek4000 napisał(a):tylko moje domysły a ile w tym prawdy to nie wiem.

Domysły zachowaj dla siebie.

Jedno Ci przyznam, czasem lubię znaleźć odpowiedź na pytanie co dziś głupiego Krzysio napisał.
HighwayStar
Początkujący

Auto: Adidas

09 Cze 2014, 03:02

taa.. krzysio denny nabijacz wprowadzajacy kazdego w blad - out.. tylko co on biedny zrobi, gdzie bedzie pisal swoje historie z innego posta wziete.. :)
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

09 Cze 2014, 12:28

Omijając tą kłótnię kilka słów powiem na koniec: Ze względu na to iż jestem teraz przekonany na wyjazd do zachodnich sąsiadów po auto, niestety zakup będzie musiał poczekać do lipca. Jeśli zdobędę to się odezwę. Raczej zostanę przy Maserati 3200 (tak to jest bi-turbo). Mustang GT dobrze jeździ tylko po prostych. No ,ale ma inne plusy. TVR nadal znaleźć nie mogę ani jednego (z wyjątkiem jakiegoś francuskiego na forum TVR France) ,ale nie uśmiecha mi się jechać tak daleko po auto (nie wiedząc czy warto kupić) , no nie mówiąc już o tym ,iż wyobrażam sobie sytuacje z częściami do auta... 911 nie chodzi mi o to jak ludzie patrzą na auto ,a jak ja patrzę. Po prostu czuję ,że źle bym się w nim czuł. Pewnie was zaskoczę ,ale jajowate kształty 911 mi się podobają :D Może nie są tak dobre jak okrągłe ,ale też są niezłe. Spróbuje się pochwalić za miesiąc, zobaczymy co "wychaczę" :naughty:
VladimirX2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 1986
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: BMW 118
Silnik: 1.6 170KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    0.9 l/100 km hybrydową Toyotą Yaris
    0.9 l/100 km hybrydową Toyotą Yaris - rozstrzygnięcie konkursu Toyota Motor Poland W sobotę 6 października Toyota Motor Poland zorganizowała finał konkursu "Wygraj nową hybrydową Toyotę Yaris ". Po czterech miesiącach etapów ...

09 Cze 2014, 15:37

Oj, TVR.. To jest auto, kwintesencja brytyjskiej motoryzacji. Tylko kupując je trzeba się pogodzić, że co drugi napotkany człowiek na drodze, zejdzie na zawał na widok takiego cuda. I ty też wciskając gaz do dechy :naughty:
Po za tym coś słabo szukałeś:
[link do AutoScout24 wygasł]
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

09 Cze 2014, 16:21

HighwayStar napisał(a):Może sytuacja ekonomiczna w Polsce kształtuje takie opinie, ale po pierwsze będzie wyglądał tak samo w każdym drogim samochodzie

Akurat nie chodziło mi o sytuacje ekonomiczną :) 911 w większości kupują brzuchaci faceci z kryzysem wieku średniego - czyli mają po prostu taki kaprys. Ale szanuję zdanie innych, zgadzam się auto wygląda fajnie. Jednak z w.w powodu bym go nie kupił

Co do konfliktu. Highway i Dominik - z tego co zauważyłem to Wy powinniście być zbanowani. Za co? Za negowanie wszystkiego, wprowadzenie do dyskusji hejterstwa na innych użytkowników i ciągłe wytykanie ich pomyłek czy błędów. Krzysiek może czasami powtarza poprzedników lub pisze trochę bez sensu ale przynajmniej coś, w przeciwieństwie do was, związanego z tematem.

Anyway, drogi Autorze :D kupno takiego auta na zachodzie to najlepsze wyjście. Nie będzie to auto wytłuczone na naszych pięknych drogach ani upalane przez jakiegoś bogacza-prostaka :wink: mówmy co chcemy, jednak tam kultura motoryzacyjna ( również osobista ) stoi na wyższym poziomie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

18 Cze 2014, 13:29

Ja tam słabość do włoskich piękności, zwłaszcza do Giulietty ;) teraz zostanie odnowiona http://www.sprawnanaprawa.pl/odnowiona-giulietta-od-alfa-romeo/
speedy62
Początkujący

Prawo jazdy: 15 07 2003
Auto: Ford Mondeo