Wymarzony model

07 Cze 2014, 23:15

Hej jestem z Warszawy i mam 28 lat. Od dziecka jestem pasjonatom motoryzacji i udało mi się znaleźć właśnie w tej dziedzinie pracę :) . Tak czy siak mam firmowe BMW 118i w automacie ,ale szukam czegoś na weekendy, dni wolne ,albo po prostu na wyjazdy. Od dziecka pasjonowałem się Brytyjską i Włoską motoryzacją ,dlatego też chcę znaleźć auto właśnie z tych rejonów. Mogę dać 80-90 tyś. Ewentualnie jeśli będzie coś mega to mogę dodać jeszcze 10 tyś. Auto najlepiej z V8 ,ale V6 też może być. Min. 250 KM i najlepiej napęd na tył. Spalanie średnie nie większe niż 16l.
Koszty utrzymania mogą nie być niskie ,ale też jakoś nie specjalnie śpieszy mi się do tych od Ferrari :) Auto jest spełnieniem moich marzeń więc mam nadzieję ,że mi pomożecie. Wolę auta 4 osobowe 2 drzwiowe. Raczej 2 osobowe autko to nie to ,ale... Z góry, dzięki.
VladimirX2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 1986
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: BMW 118
Silnik: 1.6 170KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Cze 2014, 00:06

Może coś z tych ci się spodoba:
Linki oczywiście przykładowe
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tu jest tylko V6 ale ma 320 KM więc da się chyba wybaczyć tego że nie ma V8
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

08 Cze 2014, 02:03

Krzysiu, trzeba było poprosić mamę żeby Ci kupiła globus na dzień dziecka.

@VladimirX2 z brytyjskich aut w kategorii w której szukasz nie ma za bardzo wyboru, z mniej lub bardziej sportowych są do wyboru Lotus, TVR, Jaguar, Aston Martin, Bentley, na dwa ostatnie masz niewystarczający fundusz, dwa pierwsze nadają się bardziej na tor niż do normalnej jazdy, więc pozostaje Jaguar. W tej kwocie możesz dostać XF który wedle mnie wyglada co najmniej średnio, jakby chciał być Astonem a nie mógł [link do oferty na Allegro wygasł] , XJ8, S-Type lub X-Type mający ciekawą, klasyczną linię, ale limuzynowate co może nie każdemu odpowiadać [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , lub bardziej sportowe XK8 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . Jeśli lubisz klasyki i chcesz być oryginalny to pozostaje jeszcze XJS, chociaż miałbyś problem zamknąć się w 16 litrach http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _3%2C6.JPG . Ewentualnie możesz sobie jeszcze strzelić Vauxhall'a ;)
HighwayStar
Początkujący

Auto: Adidas

08 Cze 2014, 11:57

HighwayStar napisał(a):Krzysiu, trzeba było poprosić mamę żeby Ci kupiła globus na dzień dziecka.

Wiem że kolega szuka auta z Wielkiej Brytanii i Włoch ale postanowiłem mu też pokazać fajnego wg. mnie Japończyka oraz Niemca, ale jak Brytyjczycy to jak co to Jaguary są godne polecenia mam na myśli oczywiście xk8, xj8 xkr, no i xf ale to nie 2 drzwiowe coupe tylko limuzyna, czyli dokładnie polecam takie auta jakie ty polecasz i popieram je w 100% mi też się podobają a z włochów to raczej tylko alfy których nie polecę.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Cze 2014, 16:20

Nie mówię nie autom z innych krajów ,ale raczej nie. Na 100% odmówię Audi (dla mnie wszystkie tak samo wyglądają :o ) ,a Infiniti wygląda jak Nissan 370Z z botoksem... Lotusów szukałem ,ale nie ma. Jest tylko stary i w dodatku z Ameryki Esprit więc nie. TVR to chyba musiałbym 30 lat siedzieć ,żeby znaleźć. Na Astona i Bentleya mnie nie stać. XF wygląda fajnie ,ale nic więcej. W dodatku jest z gazem czyli odpada. Te limuzynki ładne są ,ale nic nadzwyczajnego (choć wyglądają naprawdę nieźle). XK8 tak jak już pisałem fajne, choć szkoda ,że nie łapię się na nową generację ,a co najwyżej XKR z końca produkcji. XJS jest świetne ,ale za dużo spala i jakoś tak po prostu nie.
Z Włoskich podoba mi się Maserati Quatroportte ,ale jest za duże i za dużo pali. Model 4200 wygląda tak sobie ,a 3200 chyba nie da się znaleźć w dobrym stanie. No i jeśli chodzi o klasyki z Włoch to mogłaby być Lancia Integrale HF ( :D ) ,ale to raczej tak jakbym puścił wodzę fantazji. Jeśli dopuściłbym auta spoza tych dwóch krajów to zastanowiłbym się nad Porsche 911 3.6 Carrera ,albo nad mega plastikowym Chevym Corvettą. No ,ale to tak raczej jak już nic nie pozostanie. Ma ktoś może jeszcze coś innego?
VladimirX2
Nowicjusz

08 Cze 2014, 16:37

Zapomniałem dodać jedyne auto które może być spoza aut sportowych to Range Rover Sport ,ale on raczej jest awaryjny więc chyba się na niego nie zgodzę.
VladimirX2
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Najlepszy samochód dostawczy 2016 roku
    Konkurs przeprowadzili dziennikarze z czasopism branżowych i portali transportowych – VANekstra.pl, Ciężarówki, Polski Traker i Samochody Specjalne oraz 4Trucks.pl. Zespół jurorów na podstawie jazd ...

08 Cze 2014, 16:58

Mercedes-Benz CLK
BMW M3
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Typ: Sedan/Limuzyna

08 Cze 2014, 17:19

Jeśli odpuścisz napęd na tył to jest spory wybór. AR 147/156 GTA, może trafi się Giulietta Quadrifoglio Verde,ew MiTo QV, Brera 3.2 V6 (wg mnie jest piękna). Maserati można znaleźć za tą cenę np za granicą [link do mobile.de wygasł].
Co do aut z poza Włoch. Jeśli masz 28 lat to w 911 będziesz wyglądał... jak w aucie pożyczonym od ojca :naughty: Wg mnie 911 jest dla facetów w średnim wieku ale to tylko moja opinia. Jeśli Porsche to Boxter/ Cayman, ew coś starszego jak 924, 944. Z klasy gran turismo Mercedes CL500, BMW serii 6. Jednak spalanie na poziomie 16l możesz w nich wsadzić między bajki :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

08 Cze 2014, 17:38

Nie no całkiem niezły jest tych maserati do 100000 zł i całkiem fajnie na dodatek wyglądających
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Cze 2014, 18:34

Brera jest ładna trzeba przyznać ,ale ma lekką nadwagę... 156 GTA i 147 raczej odpadają. Mito zupełnie odpada. Giulietta też raczej, choć gdyby miał codziennie jeździć to pewnie bym właśnie ją wybrał. Co do 911 to właśnie tu jest problem dla mnie to auto wygląda niby sportowo niby nowocześnie ,a zarazem czuć ,że ma już dobre kilka lat (i to nie w pozytywny znaczeniu) i nie jest dla tych którzy mają te kilka ,a raczej dla tych którzy mają ich trochę więcej :)
Boxster i Cayman odpadają ,bo dwu osobowe. Mercedes nie na 100 % ,a BMW Serii 6 wygląda tak sobie (zwłaszcza ten tył). Co do Maserati to rzeczywiście dziwne, w Niemczech jest ich sporo i przeważają 3200 nad 4200 tymczasem w Polsce (na otomoto) zupełnie na odwrót. Co możecie mi powiedzieć na temat 3200? Ma silnik z Ferrari V8 ,więc chyba raczej trochę popala ,no nie? I jak z awaryjnością i częściami? Bo to auto wygląda o niebo lepiej od 4200.
VladimirX2
Nowicjusz

08 Cze 2014, 21:00

Wiesz co, myślę, że gdybyś zadał pytanie jakie auto za 3200 to byśmy mieli sporo pomysłów, ale Maserati 3200 to już ciężko :D po prostu tacy jak Ty trafiają się raz na ruski rok i nie jesteśmy przyzwyczajeni do takich spraw, obracamy się raczej w kwotach ~15k :wink:
Ja tam niby jestem fanatykiem włoskich aut, ale obracam się raczej w okolicach Alfy Romeo :)
Wiem tylko, że jeden z podanych przez Ciebie modeli miał beznadziejną łopatkową skrzynię biegów ( strasznie wolna, "kopała" przy każdej zmianie biegu)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

08 Cze 2014, 21:10

Zdaje sobie z tego sprawę, nie mieszkamy w Hong Kongu ,ale cóż zrobić? Dzięki za odpowiedź. Co do Maserati to muszę się bliżej przyjrzeć. Znalazłem taki artykuł (http://autokult.pl/2013/01/26/maserati- ... eiproblemy) ,ale z niego wnioskuje tylko to iż powinienem przyjrzeć się kilku elementom, auto nie jest ideałem (ale to wiedziałem) i ,że przy dynamicznej jeździe spala 30-40 L problem w tym iż większość aut z gazem wciśniętym do oporu tyle spala... Ja auto będę w 80 % na trasach jeździł więc trudno mi na razie dużo powiedzieć. Widać po avatarze iż interesujesz się Alfą :) Jakoś zawsze mi się podobały auta włoskie i brytyjskie ,sam nie wiem czemu do końca - moim zdaniem po prostu mają to coś. Cóż zostaje mi pogrzebać nad Maserati i mam nadzieję ,że okaże się iż zakupię tą piękność.
VladimirX2
Nowicjusz

08 Cze 2014, 21:17

Mi też kolego podobają się auta włoskie choć się trochę ich boję że są ciut zbyt awaryjne zwłaszcza alfy romeo więc bardziej wolę amerykańskie fury typu ford mustang choć na pewno nie spełnią one twoich kryteriów gdyż chleją paliwo litrami wciśniesz takiego mocniej a spali ci ze 30 litrów więc dlatego coraz częściej ludzie decydują się na auta z mniejszymi silnikami lub zakładają do nich LPG. A na maserati się niestety nie znam ale wiem że nie są wg. mnie aż tak bardzo awaryjne jak alfa ale to tylko moje domysły a ile w tym prawdy to nie wiem.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Cze 2014, 21:23

Szczerze mówiąc przeżyłem lekki szok, myślałem że tam siedzi wolnossące V8 :)
Czego byś nie wybrał, zazdroszczę Ci możliwości wyboru miedzy takimi autami i życzę owocnych poszukiwań 3200 :wink: kiedy kupisz auto pochwal się zakupem, może jakieś fotki wrzuć. Wal nawet na priva :)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

08 Cze 2014, 21:25

mike1735 napisał(a):Czego byś nie wybrał, zazdroszczę Ci możliwości wyboru miedzy takimi autami i życzę owocnych poszukiwań 3200 kiedy kupisz auto pochwal się zakupem, może jakieś fotki wrzuć. Wal nawet na priva

Ja też mu zazdroszczę i jak kupisz auto to mi też prześlij jego zdjęcia jeżeli będziesz mógł. Życzę ci powodzenia w owocnych poszukiwaniach i PS. jak w pl. będziesz miał problem z zakupem to pojedź do niemców i z tamtąd go ściągnij. I koniecznie nam się pochwal.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika