Wymiana czujnika temp. zew. e lusterku

19 Lip 2019, 15:20

Chciałem wymienić czujnik temp. zew. w lusterku (Peugeot 607), ale problem mam z rozebraniem jego. Czy ów czujnik wymieniając - lusterko należy rozebrać czy zrobić to można od wewnątrz ściągając tapicerkę drzwi ?

Czerwona strzałka miejsce czujnika
Żółta - jak zdjąć ten mechanizm by dostać się do czujnika (chociaż pod nim nie widzę by była możliwość wymiany jego ponieważ mechanizm siedzi chyba na małym otworze? )

Wymiana czujnika temp. zew. e lusterku
zwiroo
Początkujący

Zdjęcia: 1
Auto: Peugeot 607
Silnik: 2.2 HDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

21 Lip 2019, 12:59

Nie wiem jak jest w 607 ale pewnie podobnie jak w 407 a tu wystarczyło zdjąć szkło lusterka obudowę górną i później dolną pod którą znajduje się czujnik. Kable od niego trzeba było obciąć i polutować bo znajdowały się na wspólnej wiązce z kablami od lusterka i to chyba był najszybsza droga do wymiany.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

21 Lip 2019, 13:06

Zrobiłem to bez rozbierania lustra itd od dołu podwazylem plastik czujnik wyszedł oczywiście przewody ciałem, koszulka termokurczliwa i działa jak trzeba :)
zwiroo
Początkujący

Zdjęcia: 1
Auto: Peugeot 607
Silnik: 2.2 HDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

12 Sie 2019, 17:33

No i super :) Czyli wystarczy trochę chęci i można pewne rzeczy ogarnąć samemu :ok:
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe 4x4 Lexusa - RX, NX, UX
    Japoński producent samochodów klasy premium, który wraz z wprowadzeniem w 1989 roku flagowego Lexusa LS podbił segment aut reprezentacyjnych limuzyn, w niespełna dekadę później de facto stworzył kategorię ...
    Produkcja Opla Cascady w Gliwicach od 2013 roku
    To był wielki dzień dla gliwickiej fabryki Opla. Kiedy pierwszy egzemplarz modelu Cascada, eleganckiego, średniej wielkości kabrioletu Opla, zjechał z taśmy montażowej. Numerem jeden był Opel Cascada w kolorze białym "Seashell", ...