Wymiana gaźnika na wtrysk.

10 Lis 2008, 18:26

Witam ! :]

Mam problem i pytanie do ludzi którzy sie na tym znają. Otóż posiadam golfa II rocznik 89. z silnikiem 1.3 benzyna na gaźniku, chce ten silnik wymienić i nie moge znaleść takiego silnika.Słyszałem że moge wymienić na silnik z wtryskiem równierz od golfa, pytanie moje jest takie :
1.Czy żeczywiście można wymienić silnik z gaźnikiem na silnik z wtryskiem?
2.Jeśli tak to prosze mi powiedzieć czy trzeba dokładać jakieś podzespoły albo wymieniać lub dokonywać jakiś przeróbek.

Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuje.Hegron :)
hegron
Nowicjusz

• 11 Lis 2008, 11:51

Czesc jest mozliwa wymiana silnika na wtrysk ; 1.silnik z calym ukladem wtryskowym.2pompa paliwa z zbiornikiem.3sonda lambda.4komputer sterownik.5 katalizator.to wszystko bedzie dosyc drogie nie lepiej sprzedac stary kupic nowszy juz na wtrysk. Powodzenia Zibi 58
    zibi58
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Superb Combi - czwarta generacja modelu
      Czwarta generacja modelu Superb Combi kontynuuje swoją triumfalną ścieżkę z jeszcze bardziej dopracowanym projektem, obszerną i niezwykle wygodną przestrzenią oraz innowacyjnymi rozwiązaniami technologicznymi. Nowy model ...
      Czy samochody hybrydowe boją się mrozu?
      Brytyjska Toyota przez 24 godziny mroziła crossovera Toyota C-HR Hybrid w temperaturze -20 stopni, systematycznie polewając go wodą. W efekcie samochód pokrył się grubą warstwą lodu. Mimo to hybrydowy crossover bez ...